Насловна Најновије У Вишеграду одржан концерт „Што се боре мисли моје“

У Вишеграду одржан концерт „Што се боре мисли моје“

166
0

Музичко-сценски наступ „Што се боре мисли моје“ изведен је вечерас у биоскопу „Доли Бел“ у Андрићграду у оквиру манифестације „Дани Србије у Републици Српској“.

Солисткиње РТС-а Весна Димић и Биљана Петковић, уз гитарску пратњу Зорана Вељковића, приредиле су концерт староградских пјесама, а драмске дијелове говорили су Предраг Милојевић и Јована Пантић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ова манифестација показује да су Срби један народ и да их Дрина не дијели.

„Очекујемо да ће Вишеград и сљедеће године бити домаћин овој веома важној манифестацији, која показује све оно што Република Србија и Република Српска имају да покажу“, истакао је Ђуревић.

Глумац Предраг Милојевић рекао је да му је драго што у Вишеграду представљају програм поводом јубилеја 200 година од рођења кнеза Михајла Обреновића.

„Обилежавамо на тај начин да публици скренемо пажњу на величине његове личности, на трагове које је касније оставио на свеукупно српско друштво, српску државу и српску културу у целини“, истакао је Милојевић.

Он је додао да Српска и Србија имају јединствену културу, да не познају границе и да су ту да размјењују програме.

Вокални солиста Весна Димић рекла је да се она и Петковићева дуго година баве традиционалном, изворном музиком и песмом.

„Певамо Шумадију, Источну Србију, севдалинке и посебно ми је драго што смо у Вишеграду и што смо направили традиционално вече староградских песама“, истакла је Димићева.

„Дани Србије у Српској“ ове године се одржавају у пет градова Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Актуелно“, гост Предраг Спасојевић (ВИДЕО)
Сљедећи текстЂоковић у полуфиналу Торина, Синер побиједио и Рунеа