Насловна Најновије У Источном Сарајеву, Сарајеву и Какњу ухапшено пет лица због дроге

У Источном Сарајеву, Сарајеву и Какњу ухапшено пет лица због дроге

254
0

На подручју Сарајева, Источног Сарајева и Какња ухапшено је пет лица код којих је пронађена већа количина дроге, саопштено је из Федералне управе полиције /ФУП/.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Ћ. /33/, Б.Б. /31/, Х.Г. /32/, Е.Д. /37/ и А.Ј. /45/ која се сумњиче за неовлаштену производњу и промет дрога.

Оперативно-тактичку акцију под називом „Капа“ спровели су полицијски службеници ФУП-а под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Полицијском управом Источно Сарајево и стручном помоћи МУП-а Кантона Сарајево.

У претресу покретне и непокретне имовине осумњичених пронађена је већа количина канабиса, амфетамина, кокаина, већа количина оружја и муниције, ручне бомбе, те други предмети који потичу или се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Ухапшени су осумњичени да су као организована група, на чијем је челу био А.Ћ, дужи период набављали дрогу и неовлаштено стављали у промет на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона, Босанско-подрињског кантона и Источног Сарајева с циљем стицања противправне имовинске користи.

Поједини чланови групе доводе се у везу са кориштењем „Скај“ апликације преко које су вршили набавку и продају дроге.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у законском року бити предати надлежном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДр Ждрале на едукацији из области грудне хирургије
Сљедећи текстОдржана XVIII редовна сједница Скупштине општине Рогатица