Насловна Најновије У Источном Сарајеву ухапшена два лица због дроге

У Источном Сарајеву ухапшена два лица због дроге

1630
0

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту јуче су у оквиру оперативне акције „Транзит“ на подручју Источног Сарајева реализовали претресе стана и других просторија и покретних ствари на пет локацији.

– Слободе су лишена два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело организовани криминал и неовлаштен промет опојних дрога – наводе из СИПА.

Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега су предата у даљу надлежност Тужилаштва БиХ.

– За лица лишена слободе постоји основ сумње да су на подручје БиХ са подручја Црне Горе, Републике Србије и Републике Словеније транспортовали већу количину опојне дроге и то око 121 килограм опојне дроге канабис, килограм опојне дроге кокаин, више од два килограма опојне дроге хероин, пет килограма прекурсора за увећање масе опојне дроге хероин, а све у циљу стицања велике материјалне користи а што је утврђено током рада на предмету, прикупљањем обавјештајних података и анализом криптованих апликација Скај и Аном – додаје се у саопштењу.

Претрес је реализован на основу усменог налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ,а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Кантона Сарајево.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПогледајте какво нас вријеме очекује за викенд
Сљедећи текстПодигнута нова хашка оптужница против Војислава Шешеља