Насловна Најновије У Мостару састанак партнера у власти на нивоу БиХ

У Мостару састанак партнера у власти на нивоу БиХ

86
0

Партнери у власти на нивоу БиХ требало би данас да одрже састанак у Мостару.

Претходно су лидери СНСД-а, ХДЗ-а и странака „Тројке“ из Федерације БиХ, коју чине СДП, Народ и правда и Наша странка, одржали састанак 8. фебруара у Сарајеву. Тада је и најављен овај састанак у Мостару, на којем ће покушати да финализују неке од детаља прије 21. марта, када се очекује да би ЕУ могла донијети одлуку о отварању преговора са БиХ.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик, раније је поручио да Српска неће подржати процес приступања ЕУ по цијену губљења идентитета српског народа и традиционалних пријатеља.

Лидер Народа и правде Елмедин Конаковић, изразио је наду да ће данас у Мостару на састанку партнера на нивоу власти у БиХ, бити направљен искорак узимајући у обзир важност пута БиХ ка ЕУ.

Лидер Наше странке Един Форто рекао је јуче да се нада да ће бити постигнут договор на овом састанку, на којем ће бити ријечи о закону о Суду БиХ, закону о спречавању сукоба интереса и Изборном закону БиХ.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Маринко Чавара /ХДЗ/, рекао је да вјерује да има довољно времена за договор о реформским законима које од БиХ тражи ЕУ за отварање приступних преговора.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУстав – главно оружје у одбрани слободе и равноправности
Сљедећи текстУдружење “Искра“: Важно подизање свијести о малигним обољењима у дјечијој доби