Насловна Најновије У недјељу ,,Пламен сјећања“ на руске хероје

У недјељу ,,Пламен сјећања“ на руске хероје

125
0

Код спомен-обиљежја руским добровољцима у Вишеграду у недјељу, 7. маја, биће обиљежен „Пламен сјећања“ у знак на страдале руске хероје од Другог свјетског рата до посљедњих ратова, најављено је из организације „Потомци ветерана Републике Српске“.

Организатори су потврдили новинарима да Сверуски народни фронт, на челу са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, спроводи патриотску акцију „Пламен сјећања“, која се поклапа са обиљежавањем 9. маја – Дана побједе, чија је сврха да пренесе честицу вјечне ватре, једног од главних симбола сјећања, погинулих хероја.

„Пламен сјећања“ је народна акција, која је замишљена да уједини генерације и сачува сјећање на подвиг народа и побједу у Другом свјетском рату.

У Вишеграду ће тим поводом бити организован пригодан програм са почетком у 16.00 часова када ће бити и одржана свечана примопредаја „пламена сјећања“.

Скупу ће се обратити начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, те представници Сверуског народног фронта и Ветерана Републике Српске.

„Планирано је да се симбол Побједе – Вјечни огањ – испоручи из града хероја Москве у друге земље. Народни фронт високо цијени прилику за развој сарадње са Србијом и Републиком Српском јер наша два народа уско повезује заједничка вјера и културна традиција“, истакли су организатори.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДиректор КЦС-а: Сви пацијенти су у операционим салама
Сљедећи текстЋосић: Забрињавајуће да се страдање војника ЈНА и данас обиљежава под полицијском пратњом