Насловна Најновије У општини Бар сутра Дан жалости, због смрти четворо грађана у пожару

У општини Бар сутра Дан жалости, због смрти четворо грађана у пожару

209
0

У општини Бар сутра ће бити Дан жалости, због смрти четворо грађана у пожару у стамбеним објектима у насељу испод брда Волујица.

„Изражавамо искрено саучешће породицама жртава и цијелој заједници која је погођена овом неизмјерно великом трагедијом“, поручили су из општине Бар.

У саопштењу је наведено да ће општина Бар дати максималан допринос предузимању корака ка унапређењу превентивних мјера, а формиран је тим који прати ситуацију и предлаже даље кораке које треба предузети.

Локална управа биће на располагању, да у мјери могућег пружи помоћ свима који су претрпјели губитке, како би макар дјелимично било ублажене посљедице ове трагедије.

Четири особе, међу којима је троје дјеце, страдале су у пожару који је у раним јутарњим сатима избио у насељу испод брда Волујица, саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Предсједник Ромског савјета Црне Горе Менсур Шаљај, саопштио је данас, да ова трагедија наглашава хитну потребу за пажњом према дислокацији породица ромске популације. „Без одговарајућих мјера подршке и заштите, те породице су изложене већем ризику од несрећа као што је овај пожар“ навео је Шаљај.

ИЗВОРСрна, фото Баринфо
Претходни текстПромовисана књига „Живот у рату – доктори у рату“, академика Мирка Шошића, РТВИС, 15.2.2024. (ВИДЕО)
Сљедећи текстВласеница: Накнаде од концесија за улагања у развој општине