Насловна Најновије Власеница: Накнаде од концесија за улагања у развој општине

Власеница: Накнаде од концесија за улагања у развој општине

118
0

Одборници Скупштине општине Власеница, усвојили су данас одлуку о кориштењу четири концесионе накнаде, између осталог накнада за кориштење електроенергетских објеката.

„У овој години имаћемо средства од 70.000 КМ планираних накнада за кориштење електроенергетских објеката, које ћемо остварити по том основу, од чега ће 30.000 КМ бити издвојено за асфалтирање и реконструкцију улица у граду, а 40.000 КМ за финансирање пројеката у области пољопривреде“, рекао је новинарима начелник општинског Одјељења за финансије, Марко Тодоровић.

Он је навео да је усвојена одлука о посебној намјени за заштиту од пожара, те да ће у овој години бити уложено 20.000 КМ у опремање ватрогасних јединица, спремишта, објеката.

Усвојена је и одлука о кориштењу средстава остварених по основу накнада за експлоатацију шума на подручју Власенице за ову годину.

„Планирана су средства од 220.000 КМ, од чега ће 100.000 КМ бити утрошено за одржавање локалних и некатегорисаних путева, а 120.000 КМ за асфалтирање пута у мјесној заједници Грабовица“, навео је Тодоровић.

Он је рекао да је усвојена и одлука о плану кориштења средстава осталих по основу водних накнада у износу 26.000 КМ, од чега ће 10.000 КМ бити утрошено за изградњу водовода у мјесној заједници Горњи Залуковик, у оквиру пројекта „Игришта“, и за уређење паркинга у Улици Жртава Рогосије, као и реконструкцију постојеће мреже у тој улици.

Усвојени су и извјештаји о раду Скупштине општине за прошлу годину, Полицијске станице, одлуке о кориштењу накнада од електроенергетских објеката, шума, водних накнада и финансирања посебних мјера заштите од пожара.

Предсједник Скупштине општине Горан Ђурић рекао је новинарима да је рад локалног парламента био успјешан у протеклом периоду, те да је Комисија за културно-историјско насљеђе и заштиту споменика имала перспективне приједлоге, те је, између осталог, усвојен приједлог маркирања стазе од Тугова ка Игриштима.

„У најави имамо изградњу дјечијег игралишта код школе, за које су прикупљена средства од Амбасаде Бугарске и представника `Лот куће`, али и израду пјешачке `кардио стазе` дужине око девет километара“, навео је Ђурић.

На данашњој сједници, на лични захтјев, разријешена је дужности вршиоца директора Туристичке организације Власеница Тања Радовић, а именована Марела Куртума.

Одборници су прихватили и разрјешење дужности на лични захтјев вршиоца дужности обданишта „Први кораци“ Марије Тодоровић, на чије мјесто је именована Татјана Савић.

Усвојене су и информације о раду у прошлој години Борачке организације, ратних војних инвалида, породица заробљених и погинулих бораца и ратних војних инвалида.

ИЗВОРСрна, фото Радио Меџик (Radio Magic)
Претходни текстУ општини Бар сутра Дан жалости, због смрти четворо грађана у пожару
Сљедећи текстКЦ Пале: Књижевно вече ратног репортера Небојше Јеврића, РТВИС, 15.2.2024. (ВИДЕО)