Насловна Вијести Република Српска У петак почиње Балканско првенство у веслању

У петак почиње Балканско првенство у веслању

194
0

Балканско првенство у веслању биће одржано у Вишеграду од петка до недјеље, 9. до 11. септембра, и окупиће око 400 учесника из региона.

Члан организационог одбора Веслачког савеза Републике Српске Снежана Ружичић рекла је да је овај спортски догађаја веома значајан и велика је прилика за промоцију спортског и туристичког потенцијала ријеке Дрине, Вишеграда и Републике Српске.

Она је нагласила да предсједник Веслачког савеза БиХ Небојша Марковић и предсједник Веслачког савеза Републике Српске Емир Кустурица заједнички прате план спољног и унутрашњег уређења Интернационалног веслачког центра на Дрини, на локацији Сасе у Вишеграду.

На приједлог Милана Трнинића, предсједника Извршног одбора Веслачког савеза Републике Српске, техничка и извршна организација Балканског првенства у веслању повјерена је Веслачком савезу Српске и Веслачком клубу „Једрина“ из Вишеграда.

Организацију овго спортског догађаја подржало је више институција и привредних друштава у Републици Српској, међу којима су „Воде Српске“, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, општина Вишеград, предузеће „Хидроелектране на Дрини“, са циљем промоције спорта и здравог начина живота.

Балканско првенство у веслању додијељено је Веслачком савезу БиХ и Веслачком савезу Републике Српске у домаћинство на конгресу Балканске веслачке федерације одржаном прошле године у Струги у Сјеверној Македонији. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЛукач данас у Фочи и Вишеграду
Сљедећи текстДанас претежно сунчано и још топлије, температура до 32 степена