Насловна Најновије У Санкт Петербургу почиње међународни састанак, Додик се први обраћа

У Санкт Петербургу почиње међународни састанак, Додик се први обраћа

36
0

У Санкт Петербургу данас ће бити отворен 12. Међународни састанак високих представника задужених за питања безбједности на којем ће се учесницима први обратити предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Међународни састанак отвориће секретар Савјета безбједности Руске Федерације Николај Платонович Патрушев, након чега ће поздравну ријеч путем видео-обраћања упутити пресједник Руске Федерације Владимир Путин.

Програмом је предвиђено да се учесницима први обрати предсједник Српске Милорад Додик, који ће се обратити у оквиру прве пленарне сједнице „Обезбјеђење информационе безбједности у условима формирања полицентричног свјетског поретка: изазови и могућности“.

Према програму организатора, учесници састанка би требало да дискутују и о „Очувању националног идентитета и традиционалних вриједности држава свијета, као неодвојиви дио одржавања међународне безбједности, мира и стабилности“.

Током пленарне сједнице планирано је да се разговара о питањима обезбјеђења националне безбједности, у контексту формирања полицентричног свјетског поретка.

Планиране су и дискусије у оквиру два тематска округла стола и то на теме „Међународна сарадња у области сузбијања илегалних миграција“ и „Актуелна питања заштите становништва у условима војних сукоба и ванредних ситуација природног и људског поријекла“.

Учесници састанка су савјетници и помоћници за националну безбједност, потпредсједници Владе, шефови агенција за спровођење закона и обавјештајних служби и представници међународних организација.

Такође, предвиђено је да се у оквиру састанка шефови афричких држава као и у форматима БРИКС-ЗНД, Русија АСЕАН, Русија-Латинска Америка и Кариби.

Предсједник Српске јуче се састао са Патрушевим, са којим је разговарао и о односима Српске и Русије, за које су оцијенили да имају стратешки значај и да је руска страна свјесна притисака и хибридног рата који се води против Српске.

ИЗВОРсрна, фото Танјуг
Претходни текстСјеверна Македонија: Отворена биралишта, у трци седам предсједничких кандидата
Сљедећи текстНа Јахорини међународна конференција о водама