Насловна Најновије У Сплиту ухапшен 51 навијач, три полицајца у болници (ВИДЕО)

У Сплиту ухапшен 51 навијач, три полицајца у болници (ВИДЕО)

106
0

У Сплиту је ухапшен 51 навијач, због учешћа у нередима након меча „Хајдука“ и „Динама“, а три полицајца су превезена у болницу.

Нереди су избили синоћ послије утакмице, када су припадници навијачке групе „Торцида“ пробили ограду на стадиону Пољуд и изашли на терен, након чега су, пошто су фудбалери оба тима побјегли, појурили ка трибини гдје су били навијачи загребачког тима „Бед Блу Бојс“.

Uhapšen 51 navijač u neredima u Splitu, povređena 3 policajca - Tanjug

Полиција је успјела да спријечи сукоб двије групе, тако што је отјерала навијаче „Хајдука“ назад на своју трибину, одакле су они столицама и бакљама гађали припаднике органа јавног реда.

Сукоби навијачких група пренијели су се и изван стадиона, а из сплитско-далматинске Полицијске управе је саопштено да су навијачи наставили нападе у којима су повријеђена три полицајца и превезена у болницу, а једно возило је оштећено.

Запаљено је више контејнера на улицама, а пожари су пријетили да се пренесу на оближње аутомобиле, што су спријечили ватрогасци које су штитили полицајци.

Подручје око стадиона је надлијетао хеликоптер, а полиција је наставила да надзире јавна мјеста да би спријечила даља окупљања навијача, послије престанка нереда око 22.30 часова, пренијели су медији у Хрватској.

Фудбалере „Динама“ полиција је пустила са стадиона у 23.00, а градоначелник Сплита Ивица Пуљак на „Фејсбуку“ је осудио нереде и додао да „нема оправдања за насиље“.

„Динамо“ је у полуфиналу Купа као гост побиједио „Хајдук“ 1:0 голом Сандра Куленовића у 15. минуту, док је у другом полуфиналу „Ријека“ идентичним резултатом поразила „Локомотиву“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Танјуг
Претходни текстИскључена повезаност особа са снимка у Бечу, са нестанком Данке Илић
Сљедећи текстНавршиле се 32 године од убиства српских полицајаца