Насловна Најновије У сриједу нагло освјежење са кишом, пљусковима и грмљавином

У сриједу нагло освјежење са кишом, пљусковима и грмљавином

199
0

У Републици Српској у сриједу, 26. јула, очекује се нагло освјежење са кишом, пљусковима и грмљавином која ће се премјештати од сјеверозапада ка истоку, а могуће су и локалне непогоде уз јаче падавине.

На југу ће бити топлије уз повремене пљускове током дана, а до вечери падавине би требало да престану.

Минимална температура ваздуха биће од 15 до 20, на југу до 24, а максимална температура од 19 на сјеверозападу до 29 на југу и југоистоку, у вишим предјелима на западу од 16 степени Целзијусових.

Сутра ће бити врло топло и вјетровито уз постепено наоблачење. Дуваће умјерен до јак југо који ће додатно подизати температуру.

Током поподнева и вечери на сјеверу и западу биће промјенљиво уз повремену кишу и пљускове са грмљавином. Увече и у ноћи на сјеверу се очекује наоблачење са пљусковима уз јак сјеверозападни вјетар.

Минимална температура ваздуха биће од 20 до 26, у вишим предјелима од 17, а максимална температура од 33 до 40 на југу и југоистоку, у вишим предјелима од 29 степена Целзијусова.

У четвртак и петак, 27. и 28. јула, ујутру ће бити хладније и свјежије, поготово у вишим предјелима. У четвртак ће током дана бити топлије и сунчано уз малу до умјерену облачност, док ће у петак бити претежно сунчано и све топлије.

У четвртак, минимална температура ваздуха биће од девет до 14, на југу до 20 у вишим предјелима од пет степени, а максимална температура од 25 до 30, у вишим предјелима од 21 степен Целзијусов.

У петак, минимална температура ваздуха биће од 12 до 17, на југу до 21, у вишим предјелима од осам, а максимална температура од 28 до 34, у вишим предјелима од 24 степени Целзијусових.

ИЗВОРРХМЗ, фото БНТВ
Претходни текстИсправљена историјска неправда: Откривена биста српском великану Ристу Јеремићу
Сљедећи текстИсточно Сарајево: Једномјесечни притвор због покушаја убиства