Насловна Најновије У Требиње стигло 46 дјеце са Косова и Метохије

У Требиње стигло 46 дјеце са Косова и Метохије

198
0

У Требиње је стигло 46 дјеце са Косова и Метохије, а дочекали су их представници Градске управе и породице код којих ће боравити.

Дјеца, која су стигла синоћ касно, бораве у Српској у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који једанаести пут организује бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изразио је захвалност суграђанима који ће и ове године угостити малишане у својим домовима, наставницима, али и привредницима који су бесплатно понудили смјештај дјеци.

„И ове године родитељи су показали велику хуманост и преузели одговорност“, рекао је Ћурић.

Он је навео да је у Републику Српску стигло више од 500 малишана и и захвалио предсједнику бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову који је најзаслужнији за организацију доласка дјеце.

Наставник у Основној школи „Вук Караџић“ у Сочаници Саша Благојевић рекао је новинарима да ова посјета много значи дјеци, нарочито у овим временима каква су на Космету, јер ће се макар на кратко одвојити од свакодневних дешавања.

„Због гостопримства и дивних људи увијек се радо враћамо у Републику Српску. Надам се да ће током боравка у Требињу заборавити све ружно и да ће са својим вршњацима бити срећни“, рекао је Благојевић.

Дјеца са Косова и Метохије боравиће у Требињу до недјеље, 2. јула, када је планиран њихов повратак кући.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДјеца са Космета данас на излету у Кнежини
Сљедећи текстДрецун: Смиривање само повлачењем специјалаца и престанком хапшења