Насловна Најновије Фестивал „У свету Руских бајки“ сутра 11. јануара у Сокоцу

Фестивал „У свету Руских бајки“ сутра 11. јануара у Сокоцу

173
0

У Духовном центру „Романијске Лазарице“ у четвртак, 11. јануара биће одржан културни програм намијењен дјеци – Фестивал „У свету Руских бајки” у организацији Удружења „Романија“ и Удружења „Руски театар“ из Београда.

Потпредсједник овог Удружења Обрад Галавић прецизирао је да фестивал укључује пројекције најбољих, више пута награђиваних, савремених руских анимираних бајки из свих дијелова Русије, синхронизованих на српски језик и радионице – ликовну и драмску, у склопу којих ће се радити и анализа одгледаних материјала и осврт на руску културу и традиције које су приказане у бајкама.

Дуже вријеме имамо одличну сарадњу са нашим умјетником, Даниелом Ковачевићем који је родом из ових крајева, тачније из Мокрог, а који је више пута глумио у представама које су извођене у Сокоцу и био дио њихове организације. Он је већ еминентан умјетник са сталном поставком у позориштима у Београду. Предвиђено је да се одиграју двије представе. Прва би била 11. јануара у Сокоцу са почетком у 17.00, а друга наредног дана на Хан Пијеску у 13.00 часова. Представа траје три сата, приказиваће се филмови, представа са глумачком екипом, док су у посљедњем дијелу руске бајке које су веома поучне и у којима поред дјеце, могу уживати и родитељи – нагласио је Галавић и позвао дјецу и њихове родитеље да дођу у што већем броју.

Он је појаснио да је пројекат подржан од стране фондације Руски Мир и одржава се по други пут. Први фестивал је био одржан у јуну 2022. године у Београду такође уз подршку фондације Руски Мир и Руског Дома у Београду.

Због великог интересовања и доброг одазива публике ове године одлучено је проширити географију пројекта, па тако поред Руског Дома у Београду, фестивал се одржава у Републици Српској уз подршку Удружења „Романија“ и у г. Пирот у Дому Културе.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстНаграде највјернијим читаоцима
Сљедећи текстУ четвртак сунчано уз благи пораст температуре