Насловна Најновије Филип Филиповић најавио крај златне каријере

Филип Филиповић најавио крај златне каријере

572
0

Један од најбољих спортиста Србије у 21. вијеку, прослављени ватерполиста Филип Филиповић најавио је да ће на крају ове сезоне завршити играчку каријеру.

Филиповић, који игра за Ватерполо клуб „Нови Београд“, рекао је да је још прошле године био спреман да оде у пензију, али не на начин на који се завршила сезона у Грчкој.

„Можда ми је суђено било да се деси онако како је и почело. У својој земљи, код своје куће. Жао ми што се то није десило можда у `Партизану`, али дефинитивно је `последњи плес` што се клупске каријере тиче“, рекао је Филиповић у подкасту „Алесто“.

Један од најбољих ватерполиста свих времена наступао је за „Партизан“, „Про Реко“, „Раднички“, „Солнок“ и „Олимпијакос“, а током репрезентативне каријере освојио је 35 медаља.

Репрезентативну каријеру започео је са 16 година, а од 2003. до 2021. године одиграо је укупно 381 утакмицу и постигао 677 голова.

Двоструки је узастопни олимпијски шампион.

Од репрезентације Србије се опростио у љето 2021. године, послије финала Олимпијских игара у Токију, заједно са члановима златне генерације српског ватерпола Стефаном Митровићем, Андријом Прлаиновићем, Миланом Алексићем, Душком и Гојком Пијетловићем.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУченици СШ „28. јуни“ успјешни на Регионалном такмичењу из српског језика
Сљедећи текстВучић-Макрон: Србија подржава интегритет БиХ, али и Српске у складу са Дејтоном