Насловна Најновије Вучић-Макрон: Србија подржава интегритет БиХ, али и Српске у складу са Дејтоном

Вучић-Макрон: Србија подржава интегритет БиХ, али и Српске у складу са Дејтоном

103
0
Србија је увијек подржавала интегритет БиХ, али и интегритет Републике Српске у оквиру БиХ, у складу са Дејтонским мировним споразумом, то ће и наставити да чини и Француска на то може увијек да рачуна, рекао је предсједник Србије Александар Вучић током заједничког обраћања са предсједником Француске Емануелом Макроном.
 
– Што се свих других ствари тиче, ја вјерујем да има још много области гдје ћемо нашу сарадњу да продубимо. Ми вама вјерујемо господине предсједниче. Ви сте мени обећали неке ситнице – које су за вас ситница, а за мене и за нас, за нашу земљу, крупне ствари. И то сте у потпуности испунили. Ви сте човјек од ријечи, ја вам изузетно вјерујем. И ми изузетно поштујемо и волимо Француску – рекао је Вучић.

Макрон je изјавио да цијени приврженост Србије јединству БиХ.

– Европа ће пружити сву подршку да се превазиуђу конфликти из прошлости – наводи Макрон.

Макрон и Вучић су у свом заједничком обраћању дотакли се теме и Косова и Метохије, али и пријатељства које веже Србију и Француску.

Ово је двадесети сусрет двојице предсједника, а у званичној посјети Паризу, предсједник Вучић борави на позив француског Макрона.

Уочи овог сусрета, Вучић изјавио је да ће вечерас са француским предсједником разговарати о разним темама, а прије свега о сарадњи две земље, као и да ће међу главним темама бити однос Београда и Приштине и могућност пријема тзв. Косова у Савет Европе.

Вучић је рекао да хоће да чује и шта ће Макрон рећи као домаћин и предсједник много веће земље и један од најзначајнијих лидера у свијету.

ИЗВОРртрс
Претходни текстФилип Филиповић најавио крај златне каријере
Сљедећи текстДодик: Резолуција о Сребреници показује колико је све прекривено лажима