Насловна Најновије Филмски фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара 2024. године на Мећавнику

Филмски фестивал Кустендорф од 23. до 27. јануара 2024. године на Мећавнику

191
0

Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, чији је оснивач редитељ Емир Кустурица, одржаће се од 23. до 27. јануара 2024. године на Мећавнику, Мокра Гора, најавили су организатори.

Кустендорф је један од ријетких фестивала у свијету на коме је на сваком кораку видљива размјена енергије младих и искусних умјетника, а који угошћава прослављене ауторе, глумце и музичаре, те бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из цијелог свијета, као и друге еминентне госте из свијета филма.

Кустендорф је до сада угостио реномиране ауторе, глумце и музичаре, бројне младе филмске ствараоце и студенте филмских школа из цијелог света, као и друге истакнуте госте из свијета филма.

Уважени гости међу којима су Паоло Сорентино, Мет Дилон, Лав Дијаз, Никита Михалков, Џони Деп, Жак Одиард, Џим Џармуш, Одри Тоту, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов, Андреј Кончаловски, Матео Гароне, Рубен Естлунд и многи други били гости Кустендорфа.

Филмски и музички фестивал одржава се сваке године у јануару на Мећавнику.

Поред великог броја истакнутих аутора и студената из цијелог свијета, Кустендорфу присутвују и представници бројних медија из земље и иностранства.

Због изузетне атмосфере, фестивал се, према мишљењу једног од најчитанијих филмских портала у Америци, Мувимејкера (Моовиемакер), три пута нашао међу најбољим свјетским фестивалима које бирају реномирани филмски радници: сценаристи, редитељи, продуценти, критичари итд..

Програм 17. Кустендорфа биће објављен ускоро на конференцији за медије.

 

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстНесторовић: Ако би дошло до насилних промјена на улици, подржали бисмо власт
Сљедећи текстВладан Милојевић званично поново тренер фудбалера Црвене звезде