Насловна Најновије ФК „Дрина ХЕ“ наредне године обиљежава 100 година постојања

ФК „Дрина ХЕ“ наредне године обиљежава 100 година постојања

179
0

Фудбалски клуб „Дрина ХЕ“ има подршку од општине Вишеград за организововање стогодишњице овог клуба, која ће бити обиљежена наредне године низом манифестација, договорено је на састанку начелника општине Младена Ђуревића и представника овог клуба.

Ђуревић је рекао да је задовољство што фудбалски клуб ове године остварује врхунске резултате.

„Следећа година ће бити у знаку фудбалског клуба и општина им стоји на располагању, како би овај јубилеј обиљежили на што бољи начин. Договорили смо и формирање организационог одбора за прославу јубилеја“, истакао је Ђуревић.

Предсједник клуба Дејан Крсмановић рекао је да је такмичарска година за овај клуб била веома успјешна.

„Завршили смо први такмичарски дио сезоне са освојеним првим мјестом, с тим да играмо још једну утакмицу. Остварили смо све зацртане циљеве у спортском дијелу и трудили смо се да стабилизујемо и унаприједимо рад у клубу. Надам се да ћемо успјети ојачати екипу са новим играчима, да изборимо опстанак на првом мјесту табеле, као и да се пласирамо у Прву лигу Републике Српске, што мислим да је значајно да општина има прволигаша“, истакао је Крсмановић.

Он је нагласио да општина Вишеград највећим дијелом издваја средства за функционисање клуба, а други дио средстава намирује од генералног спонзора „Хидроелектране на Дрини“.

„Битно је да се можемо ослонити на финансијски, али и на друге видове помоћи од стране општине што је врло значајно како би успјели да остваримо резултате“, напоменуо је Крсмановић.

Капитен фудбалског клуба Бојан Марковић рекао је да је ово једна од најуспјешнијих сезона.

„Имамо велику жељу да се вратимо у Прву лигу Републике Српске, да поводом прославе стогодишњице поклонимо граду наш повратак у Прву лигу“, истакао је Марковић.

ФК „Дрина ХЕ“ заузима прво мјесто Друге лиге Републике Српске, група исток.

ИЗВОРОпштина Вишеградш
Претходни текстСпортски викенд у Источном Сарајеву
Сљедећи текстЈовић: Желимо да освојимо медаљу на Олимпијским играма