Насловна Најновије Јовић: Желимо да освојимо медаљу на Олимпијским играма

Јовић: Желимо да освојимо медаљу на Олимпијским играма

209
0

Репрезентативац Србије у кошарци Никола Јовић истакао је у интервјуу за Фибу да је након Свјетског првенства постао бољи играч, а поред тога је навео да сви у националном тиму вјеровали једни у друге и да су због тога дошли до сребрног одличја.

 
Кошаркашка репрезентација Србије освојила је на Мундобаскету сребрну медаљу, а Никола Јовић је био један од истакнутијих појединаца тима са просјеком од 10,1 поеном, три скока и 2,6 асистенција.

– Одрастао сам гледајући национални тим. То је нешто што људи из моје земље јако цијене и једна од првих ствари о којој размишљате када кренете да се бавите кошарком у Србији. Друго мјесто доста значи. Прије свега, показује колико вриједно је цијели тим радио и колико смо вјеровали једни у друге. Знате, нико стварно није вјеровао у нас. Вјеровали смо једни у друге, доносили смо срећу нацији. Нисмо освојили ништа на међународном плану скоро шест година и заиста нам значи пуно. Да наставимо са низом, да се зна да смо ми кошаркашка земља – рекао је Јовић.

Јовић је истакао да је научио многе ствари у кошарци на Свјетском првенству, али и стекао неопходно искуство за даљи ток каријере.

Најефикаснију партију забиљежио је против Јужног Судана на којој је постигао 25 поена.

– Била је као и свака друга утакмица. Само сам покушавао да побиједим. Саиграчи су ми помогли да постигнем поене, ја сам само шутирао, проналазили су ме и то је то – навео је Јовић.

Кошаркаш Мајами хита је за национални тим заиграо након након финала у НБА лиги у коме је његов тим поражен од Денвер нагетса.

Током сезоне у Мајамију, Јовић је у просјеку играо 13 минута, а у великом финалу само три.

– То што сам само био у НБА финалу ми је помогло. Само што сам боравио са тимом, што сам им помагао током тренинга и видео како то изгледа и колико је то ментално тешко. Због тога сам потом и отишао на Свјетско првенство – рекао је Јовић.

Пут до медаље преко САД

Србија је посљедњи пут до међународног признања стигла на Евробаскету 2017, када је била друга, тада је Јовић имао 14 година.

Упитан да сребрну медаљу опише једном рјечју, Јовић је навео: „Братство. То је све, то показује колико верујемо једни у друге“.

Јовић је казао да ће бити узбуђен што ће олимпијски деби начинити у Француској.

– Наравно, медаља је нешто чему заиста тежимо. Желимо нешто да освојимо, али, никад се не зна. Постоји много фактора који треба да се поклопе како бисмо освојили медаљу. Даћемо све што имамо и видјећемо гдје ће нас то одвести – прокоментарисао је Јовић.

Међу тимовима који ће Србији бити на путу да дође до медаље налази се и бранилац титуле – Сједињене Америчке Државе.

– Ако све буде како људи причају, имаће сјајан тим. Ово је посебна игра. Не зна се никада да ли ћемо их можда ми или неко други добити. Видјећемо. Као што сам рекао, биће то интересантан турнир – додао је Јовић.

Јовић је тренутно фокусиран на НБА лигу, односно на боље представљање како би повећао минутажу у Мајамију.

– Нисам толико у ротацији колико би људи вољели да ме виде, али за мене је ово сјајна прилика да напредујем. Видјећемо гдје ће ме све то одвести – закључио је Јовић.

ИЗВОРРТС
Претходни текстФК „Дрина ХЕ“ наредне године обиљежава 100 година постојања
Сљедећи текстДелегација из Кине посјетила Ректорат Универзитета у Источном Сарајеву