Насловна Најновије Фудбалери Фамоса савладали Романију на свом терену

Фудбалери Фамоса савладали Романију на свом терену

274
0

Фудбалери Фамоса су у 12. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали Романију на свом терену.

Имали су и један и други тренер одређених проблема у састављању тима за ову утакмицу, а додатни проблем екипама био је вјетар који је на моменте био прилично јак, те је отежавао контролу саме лопте.

Фамос пријети прво из прекида. Одличан центаршут са лијеве стране Младена Перовића, на другој стативи сва тројица штопера Моториста остају усамљени, али Марко Шкрба шутира поред гола. Ђеловала је Романија прилично успавано у првим минутама утакмице, покушао је и Младен Лучић да их раздрма, али им је требало времена да почну нешто играти.

Док су се покушавали пронаћи на терену пада и први гол на мечу. Драшко Куљанин је пробио по десној страни, Огњен Стјепановић је остао заборављен у казненом простору, шутира главом, Младен Лучић сјајно интервенише, али на његову несрећу лопта се враћа на ногу Стјепановићу који из другог пута не гријеши, 1:0.

На други гол чекало се до 41. минуте и опет су у главним улогама Драшко Куљанин и Огњен Стјепановић. Овог првог у казненом простору руши Музафер Ивковић, а сигуран реализатор је Огњен Стјепановић за 2:0.

Нису успјели домаћи полувријеме привести крају у миру, јер двије минуте касније долази и пенал на другој страни. Марко Тешановић на ивици казненог простора обара Милутина Торбицу, а по други пут Стефан Бокић „кречи“ на овој утакмици. Лопту је узео Богдан Симанић и погодио за 2:1.

Као да је у другом полувремену Фамосу нестало енергије, покушавали су између себе да се подигну на један виши енергетски ниво, али им је требало времена. Романија је покушала да стисне, али није успјевала да конкретније запријети. Цвјетановић је опасним шутем са дистанце пробао угрозити гол Терзића, иде лопта преко гола.

На другој страни у одличној шанси је Хркало, све је сам урадио, али није успио да се радује данас. Успио је Фамос да смири игру у другом полувремену, Романија није више успјевала да озбиљније запријети у другом полувремену, све до самог финиша, када смо виђели још по неку шансу на утакмици.

Данел Блажић је у сјајној шанси у 81. минути утакмице. Огњен Стјепановић му је изврсно гурнуо лопту, а он из прве покушао да пребаци истрчалог Младена Лучића, али се пречка испријечила.

Имао је и Дарко Хркало још једну одличну шансу у финишу утакмице, опет је побјегао одбрани Романије, али је сада био превише себичан, није упослио Блажића, одлучио се да сам завршава акцију и то није испало како треба, тако да је пропала још једна шанса за Мотористе.

За крај, остала је још једна прилика гостију. Торбица је успио побјећи по страни, одиграти повратну у средину, али је Марко Тешановић клизећим стартом у посљедњи тренутак избаци лопту у корнер. Из тог корнера није се догодило ништа битно, па је Фамос остварио нову побједу на домаћем терену, тешку, али заслужену.

ФАМОС – РОМАНИЈА 2:1 (2:1)
Стадион „Бранислав Лубура“
Гледалаца: 150
Судија: Стефан Бокић (Билећа)
Стријелци: 1:0 Стјепановић 18, 2:0 Стјепановић 41п, 2:1 Симанић 43п
Жути картони: Тешановић, Шкрба (Фамос), Цицовић (Романија)

ФАМОС: М. Терзић, Абрего, Шкрба, Лазић, Перовић, Вранешић (од 52. Тиро), Хркало, Тешановић, Даниловић, Куљанин (од 68. Блажић), Стјепановић (од 90. Дракул)

РОМАНИЈА: Лучић, Короман, Цицовић (од 65. Благојевић), Шкрба, Ивковић (од 73. Ђерић), Цвјетановић (од 73. Радосављевић), Пекић, Вуковић (од 14. Бабић), Симанић, Торбица, Радовић (од 65. Игњић)

ИЗВОРSportDC
Претходни текстАндрићев институт на 66. Међународном београдском сајму књига
Сљедећи текстКошаркашице Козаре уписале побједу у Источном Сарајеву