Насловна Најновије Андрићев институт на 66. Међународном београдском сајму књига

Андрићев институт на 66. Међународном београдском сајму књига

192
0

Андрићев институт у Андрићграду представља ове године са Сајму књига у Београду свој десетогодишњи издавачки ангажман са врло квалитетним издањима.

– У средишту пажње наћи ће се богат опус публикација који укључује зборнике радова са научних конференција, часописе, као и велики број монографија, како научних, тако и научнопопуларних – истакли су из овог института.

Посебан сегмент програма предвиђен је за сриједу, 25. октобар, у 13.00 часова, када ће у сали „Борислав Пекић“ на Београдском сајму књига о квалитету и значају издања Андрићевог института говорити директор Андрићевог института Емир Кустурица и руководиоци одјељења Мирослав Перишић, Мило Ломпар, Милош Ковачевић и Слободан Антонић.

У Андрићевом институту су навели да је овогодишњи сајамски наступ Андрићевог института обогаћен премијерним представљањем низа нових издања, међу којима се истичу „Расправа о умијећу живљења намијењена младим покољењима“ аутора Раула Венегема, као и „Књижевност између политике и културе: Бранимир Шћепановић и Данило Киш“ аутора Весне Тријић.

Међу новим издањима су „Таоци на неодређено време: Балада о звери“ аутора Зорана Арсовића, двотомно дјело историчара Олега Ајрапетова „Спољна политика Руске империје /1801–1914/“, те „Дипломатски списи Милана Ракића“ аутора Миладина Милошевића.

Институт је припремио и издања „Лингвостилистички огледи“ аутора Тање Русимовић, „Стил српске прозе и драме“ аутора Нине Ћеклић, „Двострука негација у српском језику“ аутора Јелене Петковић и „Успон и пад Вукове ћирилице од Кримског рата до Кримског рата“ аутора Синише Стефановића.

Биће представљен и зборник са научног скупа „Крај новог светског поретка /1989–2022/ Србија и Република Српска у светскоисторијским променама“, два зборника са научних скупова Одјељења за српски језик „Мајка у српском језику, књижевности и култури“ и „Актуелна питања морфосинтаксе српскога језика“, као и 50. број „Историјских свезака“.

На сајму ће се наћи „Библиографија издања Андрићевог института /2013–2022/“ аутора Гордане Станчић.

ИЗВОРСрна
Претходни текстАктиви жена СНСД Пале и Трново: 115 чланица посјетило Истанбул (Видео)
Сљедећи текстФудбалери Фамоса савладали Романију на свом терену