Насловна Најновије Фудбал у школе: Убједљиви дјечаци и дјевојчице из Источне Илиџе

Фудбал у школе: Убједљиви дјечаци и дјевојчице из Источне Илиџе

288
0

Дјечаци и дјевојчице Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе побједници су општинског такмичења у оквиру пројекта „Фудбал у школе“, те су на тај начин изборили наступ на регионалном такмичењу.

 Дјечаци су прво савладали ривале из ОШ „Јован Дучић“ са 6:0, а потом и ОШ „Алекса Шантић“ са 3:0, док су дјевојчице у једнимом мечу биле боље од вршњакиња из ОШ „Алекса Шантић“ са 5:0.

Такмичење у Источној Илиџи уједно је и посљедње општинско у Сарајевско-романијској регији, па се сада знају сви путници на регионално. Код дјечака то су „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа, „Србија“ Пале, „Пале“ Пале, „Рудо“ Рудо, „Бошко Буха“ Штрпци, „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево, „Соколац“ Соколац, „Свети Сава“ Рогатица, „Вук Караџић“ Вишеград, „Милан Илић Чича Шумадијски“ Хан Пијесак, „Свети Сава“ Трново и „Јован Дућић“ Чајниче.

Представнике на регионалном такмичењу које ће бити одржано 19. новембра у Спортској дворани „Пеки“ на Палама међу дјевојчицама имаће школе „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа, „Србија“ Пале, „Пале“ Пале, „Бошко Буха“ Штрпци и „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево.

Пројекат под називом “Фудбал у школе” реализује Фудбалски савез Републике Српске уз помоћ Европске фудбалске федерације (УЕФА), а у њему учествују дјевојчице и дјечаци четвртих, петих и шестих разреда из свих општина Републике Српске. При крају су општинска такмичења, затим ће услиједити регионална, а почетком децембра је велико републичко финале у Бањалуци.

Подршку пројекта који се одвија под мотом “Здраво дијете, здрава школа” дали су Министарство породице, омладине и спорта, Министарство просвјете и културе, Министарство здравља и социјалне заштите, Министарство унутрашњих послова, те Црвени кртст Републике Српске.

ИЗВОРртвис
Претходни текстМеда Падингтон стиже у наш град
Сљедећи текстШаровић и сви чланови Предсједништва СДС-а поднијели оставке