Насловна Најновије ФХМЗ: У најави невријеме у Сарајеву

ФХМЗ: У најави невријеме у Сарајеву

361
0

Федерални хидрометеоролошки завод (ФХМЗ) објавио је наранџасто упозорење за јаке пљускове, праћене грмљавином и јаким ударима вјетра за период од данас у 17,00 часова до 29. аугуста до 4,00 часа, да локално може пасти 30 до 60 литара кише по метру квадратном и да су могући удари вјетра брзине 50-70 километара на час.

Из ФХМЗ упозоравају правна и физичка лица да превентивно, како су нагласили, одмах предузму неопходне превентивне мјере заштите од кишних падавина и јаког вјетра. Како су напоменули, то значи припрему адекватне снаге и материјално-техничка средстава за брзу реакцију на падавине и јак вјетар.

Указали су да ће се тиме створити претпоставке за ефикаснију и бржу реакцију свих субјеката система заштите и спашавања у свеобухватном одговору на потенцијалне изазове и пријетње.

Кантонална управа цивилне заштите у Сарајеву је посебно апеловала на правна лица, која изводе радове на грађевинским објектима, да не остављају предмете који би усљед јаког вјетра могли пасти с крова и грађевинских скела, те тиме некога угрозити.

Апеловали су да се на балконима и другим отвореним просторима, не остављају предмети који би усљед јаког вјетра могли угрозити становништво, да се возила не паркирају у близини стабала, те да се избјегавају излети и боравак у природи. Позвали су и општинске цивилне заштите да буду приправне.

ИЗВОРKlix.ba, фото Izdvojeno.ba
Претходни текстСтевандић одговорио на захтјев опозиционих посланика
Сљедећи текстМанастир Добрун обиљежио крсну славу