Насловна Вијести Република Српска Хан Пијесак: Сутра почиње програм обиљежавања славе цркве и општине

Хан Пијесак: Сутра почиње програм обиљежавања славе цркве и општине

238
0

Монодрамом „Пу спас за све нас“ о животу и дјелу једног од највећих хуманитарних радника прошлог вијека Дијане Будисављевић, на Хан Пијеску ће сутра почети обиљежавање Дана и крсне славе општине и цркве посвећене Светом Пантелејмону.

Јелена Пузић игра лик Будисављевићеве, која је спасила између осам и десет хиљада дјеце из усташких логора у Независној Држави Хрватској.

Монодрама почиње од 19.00 часова, најављено је из Центра за омладину и спорт „Поглед“ Хан Пијесак, који је организатор.

Завршна приредба за предшколце биће организована у понедјељак од 10.00 часова, а концерт KУД-а „Свети Пантелејмон“ и њихових гостију од 17.00 часова.

Исте вечери од 21.30 часова игра се финална утакмица Футсал тунира, на којем је у протеклих пет дана учествовало 12 екипа.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом у уторак, 9. августа, на празник Светог Пантелејмона, служиће Свету архијерејску литургију од 10.00 часова у цркви на Хан Пијеску посвећеној овом светитељу, саопштено је из Црвене општине.

Литургији ће претходити парастос у спомен-соби и полагање вијенаца на спомен-обиљежје српским борцима, који ће бити служен у 8.45 часова.

У Народној библиотеци „Бранко Чучак“, на дан Светог великомученика Пантелејмона, од 14.00 часова биће организована изложба „Митрополити дабробосански“, аутора Радована Пилиповића.

ИЗВОРсрна, фото Palelive.com
Претходни текстПреминуло још једно лице из удеса пољског аутобуса
Сљедећи текстПочело обиљежавање 27 година од страдања Срба у “Олуји“