Насловна Најновије Хасановић и Хелез признали да су извршили незаконит трансфер новца

Хасановић и Хелез признали да су извршили незаконит трансфер новца

231
0

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић, изјавио је да су повратом новца у буџетску резерву, замјеник министра финансија Мухамед Хасановић и министар одбране Зукан Хелез, признали да су извршили незаконит трансфер новчаних средстава Министарству одбране, намијењених за набавку неборбених хеликоптера.

Гогановић је истакао да их враћање новчаних средстава не ослобађа одговорности, те да ће, упркос притисцима и пријетњама које добија, истрајати да се према њима покрене и кривична и политичка одговорност.

Он је навео да је од сектора за финансије Министарства одбране у Савјету министара, затражио информацију који службеници су учествовали у креирању незаконитог акта, који је изашао из Министарства одбране, као и да ће према тим службеницима бити покренут дисциплински поступак.

„Ово не радим из ината, већ као лекцију свим државним службеницима, да се морају држати оквира закона. Подсјетио бих све службенике да су они стуб Министарства одбране и да требају чак и нас руководиоце да упозоре, уколико излазимо из оквира закона“, рекао је Гогановић новинарима у Сарајеву.

Он је додао да европска и дејтонска БиХ, може опстати и напредовати, само ако се поштује воља три народа и договор два ентитета.

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, изјавио је да је у буџетску резерву враћен новац пребачен за набавку неборбених хеликоптера, али да ће се тражити одговорност Хелеза и других који су у томе учествовали. Новац је, каже, враћен на иницијативу замјеника министра финансија, али то не амнестира ниједног појединца од одговорности.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстЗаједнички став из Српске: Додик ради на помирењу и брани изворни Дејтон
Сљедећи текстУ петак почиње дводневни Ауто-рели “Сутјеска 2023“