Насловна Вијести Источно Сарајево Цеста до Требевића завршена прије рока

Цеста до Требевића завршена прије рока

434
0

Завршена је реконструкција цесте која води до Требевића, а Општина Источни Стари Град уприличила је свечано отварање обновљене цесте.

Отварању су, поред домаћина, начелника Општине Источни Стари Град Боје Гашановића, присуствовали министар саобраћаја Kантона Сарајево Аднан Штета и Аднан Мујан, испред компаније Демус, која је изводила радове.

Начелник Општине Источни Стари Град Бојо Гашановић изразио је задовољство сарадњом са Министарством саобраћаја KС, које је пружило подршку изведеним радовима.

„ Данас смо озваничили завршетак радова на изузетно важном пројекту изградње саобраћајне инфраструктуре у општини Источни Стари Град. Сарадњом са кантоналним министарством смо успјели да извршимо реконструкцију и рехабилитацију саобраћајнице која је жила куцавица развоја туризма у нашој општини. Сигуран сам да ће посјетиоци и туристи коју долазе да уживају на олимпијској планини сада бити задовољни, а нама је овај пројекат показао да удруженим снагама можемо правити значајне кораке за добробит свих нас”, рекао је начелник Гашановић.

Овом приликом начелник Бојо Гашановић је министру Штети уручио признање у знак захвалности за изузетну и успјешну сарадњу.

„Поносни смо што је овај пројекат завршен прије рока и што се све вријеме, и током извођења радова, саобраћај није обустављао. Ово је највећи и један од значајнијих међуентитетских пројеката чије ће бенефите осјетити сви посјетиоци Требевића. Поносни смо и захвални што смо били дио овог пројекта“, истакао је Аднан Мујан, испред компаније Демус, која је изводила радове.

Влада Kантона Сарајево је подржала обнову ове цесте која је од важности за све грађане Kантона.

„Грађани Сарајева свакодневно посјећују Требевић и овај пројекат је од великог значаја за грађане Kантона којима ће бити олакшан приступ планини. Задовољан сам сарадњом са Општином Источни Стари Град и ово је доказ да се сарадњом са различитим нивоима власти може унаприједити инфраструктура, а грађанима омогућити оно што заслужују“, истакао је министар Штета.

Цеста до Требевића обновљена је у дужини од 3,6 километра.

ИЗВОРhttp://opstinaisg.net/
Претходни текстСве спремно за почетак нове школске године за око 840 ђака
Сљедећи текстУ понедјељак о ребалансу и полугодишњем извршењу буџета