Насловна Најновије Цивилне заштите из БиХ спремне помоћи Словенији

Цивилне заштите из БиХ спремне помоћи Словенији

235
0

Цивилне заштите из БиХ, спремне су упутити помоћ Словенији за санирање штете од катастрофалних поплава које су задесиле ову државу, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Словенија је путем Механизма ЕУ за цивилну заштиту, упутила захтјев за пружање међународне помоћи, након великог невремена и обилних падавина у којем су поплављени бројни објекти и оштећене саобраћајнице.

На иницијативу министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића, данас је у просторијама ресорног министарства, одржан састанак са представницима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и Федералне управе цивилне заштите Федерације БиХ, на којем је размотрен могући начин и обим помоћи.

Словенија је у свом захтјеву тражила помоћ у тешкој механизацији, неопходној за чишћење терена на поплављеним подручјима.

Републичка управа Цивилне заштите Републике Српске и Управе цивилне заштите Федерације БиХ, изразиле су спремност за слање расположиве механизације са посадама за рашчишћавање терена, те ће министар Нешић упутити приједлог Савјету министара за доношење одлуке о слању међународне помоћи.

Такође, тражени су и понтонски мостови, те је, имајући у виду да тиме располажу Оружане снаге БиХ, министар Нешић тај захтјев прослиједио Министарству одбране у Савјету министара на даље поступање.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстСутра сунчано, температура до 29 степени Целзијусових
Сљедећи текстПочеле припреме за градњу трамвајске пруге од Илиџе до Храснице