Насловна Вијести Циципас престигао Ђоковића

Циципас престигао Ђоковића

237
0

Грчки тенисер Стефанос Циципас, сигурно ће престићи Новака Ђоковића на новој АТП листи.

Грк је победом над Данилом Медведевим у полуфиналу турнира у Синсинатију обезбедио најмање пето место, а у случају титуле и четврту позицију на новој ранг листи. За то ће му бити потребна побједа над хрватским тенисером Борном Ћорићем.

Оно што је занимљиво јесте да Ђоковић упркос томе неће изгубити позицију коју држи, а с обзиром на то да ће Kаспер Руд пасти на седму позицију након елиминације у другом колу Синсинатија од 229. играча света Бена Шелтона.

Далеко мање разлога за задовољство након пораза (7:6(6), 3:6, 6:3) је имао руски тенисер. Пораз у полуфиналу последњег Мастерса из серије 1000, би могао да кошта Медведева првог мјеста.

Пред УС опен је рачуница јасна. Медведев мора да га освоји и одбрани титулу коју је прошле године освојио побједом у финалу над Новаком Ђоковићем. У сваком другом случају ће морати да препусти трон неком другом тенисеру.

Мало је времена за припрему остало првом рекету свијета, а с обзиром на то да последњи Гренд слем у сезони почиње 29. августа и трајаће до 11. септембра.

ИЗВОРБ92, фото EPA
Претходни текстНа Зупцима и Дољанима појачана фреквенција у оба смјера
Сљедећи текстУбијена кћерка „Путиновог Распућина“