Насловна Вијести Убијена кћерка „Путиновог Распућина“

Убијена кћерка „Путиновог Распућина“

211
0

Дарја Дугина погинула је када је ауто који је возила експлодирао у селу Бољшије Виаземи у близини Москве у суботу око 21.30, преноси Гвардијан.

Дарја Дугина је кћерка руског ултранационалистичког политичког коментатора Александра Дугина.

Kако преносе руски медији, свједоци кажу да се аутомобил послије експлозије запалио, а затим забио у оближњу ограду. Свједоци су испричали и да су дијелови аутомобила прелетјели пут којим је ишао. Хитна помоћ је саопштила да је једна особа била у аутомобилу и да је преминула на лицу мјеста. Андреј Kраснов, пријатељ Дарје Дугине и лидер покрета Руски хоризонт, потврдио је да је Дугина убијена. Он је додао да је могуће да је права мета напада био њен отац, преноси „Јутарњи лист“.

„То је био ауто њеног оца. Дарија обично вози други ауто, али јуче је узела његов, а он је отишао у другом правцу. Био је на мјесту трагедије. Претпостављам да је Александар био мета или да су обоје хтјели да нападну“, рекао је Kраснов. Руски медиј 112 пише да су Дугин и његова кћерка присуствовали скупу недалеко од Москве и да је требало да се заједно врате у град, али да су у последњем тренутку одлучили да свако иде својим путем. Друштвеним мрежама кружи наводни снимак Дугине на мјесту несреће.

Денис Пушилин, лидер Доњецке Народне Републике, написао је на свом каналу на комуникационој платформи Телеграм, да је Дарија Дугин убијена и за њено убиство окривио Владу Украјине.

„Грозни злочинци! Терористи украјинског режима, покушавајуц́и да елиминишу Александра Дугина, дигли су у ваздух његову кћерку… у аутомобилу. Нека је благословена успомена на Дарију, она је права Рускиња“, написао је Пушилин.

Александар Дугин је познат по свом екстремно десничарском погледу на позицију Русије у свијету. Неки су га описали као „руског фашисту“ који је помогао у обликовању експанзионистичке спољне политике Владимира Путина. Неки га зову „Путинов мозак“.

Дугинова кћер Дарја рођена је 1992. године и студирала је филозофију на Московском државном универзитету, наводи ТАСС.

У марту 2022, Kанцеларија за контролу иностране имовине америчког Министарства финансија (ОФАЦ) санкционисала је Дугину због њеног доприноса чланку на веб страници Јунајтед Ворлд Интернешнл (УВИ) у којем се сугерише да ће Украјина „пропасти“ ако буде примљена у НАТО. Дугина је била главни уредник УВИ.

ИЗВОРГвардијан, фото Профимедија
Претходни текстЦиципас престигао Ђоковића
Сљедећи текстУКЦ прати свјетске трендове с’ циљем унапређења знања