Насловна Најновије Чланови дјечије редакције РТВИС у посјети Гласу Српске

Чланови дјечије редакције РТВИС у посјети Гласу Српске

180
0
Како се извјештава са терена, пишу информације, обрађују фотографије за новине али и портал сазнали су данас ученици Основне школе „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева приликом посјете редакцији „Гласа Српске“ у Бањалуци.
 Тридесетак чланова новинарске секције у пратњи наставника ове основне школе имало је прилику да се у разговору са уредницима и новинарима најстаријег дневног листа у БиХ упозна са свим чарима новинарства, али и да ураде понеки разговор за своју емисију. 

Наставник српског језика и водитељ новинарске секције у овој школи Мирослав Чаваркапа  рекао је да су одабрали да посјете „Глас Српске“ јер је то, како каже, најпрофесионалнији штампани медиј у Српској.

– С циљем побољшања наших креација, јер имамо дјечију емисију коју сваке недјеље пуштамо на таласима Радија Источно Сарајево, одлучили смо да дођемо у Бањалуку и посјетимо редакцију „Гласа Српске“, али и Радио-телевизију Републике Српске – казао је Чаваркапа.

Додао је да ће им савјети уредника и новинара „Гласа“ итекако помоћи у даљем раду и развоју новинарске секције, која тренутно броји 42 члана.

Ученици су се приликом обиласка, осим са уредницима и новинарима, дружили са техничком припремом гдје су на лицу мјеста видјели како настају стране за ново издање.

Једна од ученица је рекла да је позитивна атмосфера у редакцији подстакла да још више размишља о новинарству као професији.

– Научила сам колико је времена потребно да се направи једно издање  новина, како настаје и начин на који се долази до вијести. Сазнала сам да се најприје одржава састанак на којем се износе теме о којима ће се писати. Након тога новинари одлазе на лице мјеста како би дошли до информација, а потом долазе у редакцију, гдје пишу о том догађају. Новинарство је јако занимљиво – истакла је она.

 

ИЗВОРglassrpske.com
Претходни текстТешановић: Тема Јасеновца се не изучава довољно
Сљедећи текстЕлек: Рањени Драгиша Гаљак животно угрожен