Насловна Вијести Република Српска Чубриловић: Сутра Колегијум о одржавању двије посебне сједнице

Чубриловић: Сутра Колегијум о одржавању двије посебне сједнице

203
0

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сазвао је за понедјељак, 12. септембра, сједницу Колегијума Народне скупштине који треба да утврди приједлог дневног реда и термин одржавања 34. и 35. посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске – једне на захтјев српског члана Прдсједништва БиХ Милорада Додика, а друге на захтјев Владе Републике Српске ради доношења новог закона о легализацији.

Чубриловић је рекао да је Додик ставио вето на једну од одлука Предсједништва БиХ, док је Влада Српске поднијела захтјев за одржавање посебне сједнице ради доношења новог закона о легализацији, те да ће ту наћи и два закона из области социјале.

Како Чубриловић истиче утврдиће се и датум 34. и 35. посебне сједнице Народне скупштине Српске.

– Посебне сједнице су биле веома оправдане – нагласио је Чубриловић, истичући да је Народна скупштина Републике Српске на свако питање дала адекватан одговор.

Подсјећамо, српски члан Предсједништва БиХ Милорада Додика упутио је захтјев за одржавање посебне сједнице Народне скупштине на којој би посланици требало да се изјасне о његовој изјави о проглашењу Одлуке о давању агремана амбасадору Њемачке у БиХ, која је усвојена без консензуса на ванредној сједници Предсједништва БиХ, веома штетном по виталне интересе Републике Српске.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПокренута кампања „Како гласати?“
Сљедећи текстДанас се навршава 108 година од рођења блаженопочившег патријарха Павла