Buffering ...
88,3 MHz Слушај радио уживо 105,6 MHz
Насловна Најновије ШГ „Романија“ остварило најбољи пословни резултат за првих шест мјесеци

ШГ „Романија“ остварило најбољи пословни резултат за првих шест мјесеци

883
0
 
Шумско газдинство „Романија“ из Сокоца је за првих шест мјесеци ове године остварило најбољи резултат у пословању, у односу на све остале организационе јединице које дјелују у оквиру Јавног предузећа „Шуме Републике Српске“.
 
Директор овог газдинства Страхиња Башевић, прецизирао је да однос између расхода и добити износи 1.135.263 КМ, те изразио увјерење да ће се овај тренд позитивног пословања задржати до краја године.

Он је навео да позитивно пословање већ другу годину у низу, сврстава ово предузеће на прво мјесто, док је годину дана раније било међу прва три газдинства.

  • Добар избор руководства газдинства које је могло да одговори постављеним задацима и јако добар однос радника и њихове ангажованости у погледу извршења пословних задатака, утицали су на позитивно пословање, чиме је створена једна атмосфера јединства у колективу – нагласио је Башевић.

Шумско газдинство „Романија“ у оквиру годишњег плана и програма врши реконструкцију шумских камионских путева. Према Башевићевим ријечима, ова година је рекордна по питању улагања и инвестирања у адаптацију путних дионица.

  • Планирано је да се инвестира у саму реконструкцију шумских камионских путева око 1.143.839 КМ. Ове године ће се радити 11 различитих путних праваца, дужине од око 8,5 километара. Ради се и на изградњи једне нове дионице шумског камионског пута, а његова вриједност износи 72.225 КМ у дужини од један километар. У саму реконструкцију и поправку ових путева гдје се ради експлоатација шумских дрвних сортимената предвиђено је да се уложи додатних 199.948 КМ. Сви поменути путни правци су равномјерно распоређени по свим територијама гдје се врши сјеча дрвних сортимената, што ће олакшати комуникацију транспортних јединица којима се врши одвоз дрвне грађе, као и мјештанима који користе те дионице свакодневно – појаснио је Башевић.

Када је у питању обнављање возног парка, машина за реконструкцију шумских камионских путева и осталих средстава која се користе у производњи, Башевић је додао да је уговорена и набављена комбинована радна машина (скип) у вриједности од 197.730 КМ.

  • У процедури је набавка теренског возила (газ) у износу од 72.392 КМ и набавка путничког теренског возила минибуса од 70.194 КМ. У посљедње три године, евидентна су велика улагања у обнављање возног парка и урађено је у једном кратком временском периоду. Могу констатовати да је возни парк Шумског газдинства „Романија“ готово нов, са свим возилима која користе руководство и радници, те је у том погледу направљен један искорак даље– рекао је Башевић.

Он је најавио да Шумско газдинство „Романија“ планира до краја године да приведе пословне активности и остварење плана производње према годишњем програму.

аутор Бранка Радоњић

ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстДан српског јединства најзначајнији догађај у изградњи културе сјећања
Сљедећи текстВишковић: Разговарано о реализацији изградње ХЕ „Бистрица“ и новим пројектима