Насловна Вијести Република Српска Вишковић: Разговарано о реализацији изградње ХЕ „Бистрица“ и новим пројектима

Вишковић: Разговарано о реализацији изградње ХЕ „Бистрица“ и новим пројектима

142
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима двије кинеске компаније о реализацији пројекта изградње хидроелектране /ХЕ/ „Бистрица“, као и могућностима сарадње на новим пројектима у Српској.

Вишковић је разговарао са представницима Кинеске државне компаније за извоз и осигурање кредита Синошур /China Export&Credit Insurance Corporation/ и компаније Авик /China National Aero-Technology International Engineering Corporation/, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Премијер Српске је истакао да је Република Српска до сада урадила много на пројекту ХЕ „Бистрица“ и да очекује успјешан завршетак на обострано задовољство.

Он је захвалио кинеским партнерима што подржавају пројекте у Републици Српској и изразио наду да ће сарадња бити пороширена и на друге пројекте.

Представници кинеских компанија захвалили су Вишковићу за гостопримство, те изразили наду да ће ова посјета ојачати односе и унаприједити сарадњу између Републике Српске и Кине.

Они су изразили и спремност да пројекат изградње ХЕ „Бистрица“ реализују према договору, али и да се надају да ће успјешна сарадња са Републиком Српском бити настављена и на другим пројектима.

Представници кинеских компанија истакли су да имају знања, средства и технологије да реализују многе идеје.

Састанку је присуствовао министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић, као и представници „Електропривреде Републике Српске“ и управе ХЕ „Вишеград“.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстШГ „Романија“ остварило најбољи пословни резултат за првих шест мјесеци
Сљедећи текстВозачи ће убудуће казну моћи да плате картицом на лицу мјеста