Насловна Вијести Република Српска Шековићи: Прослављена крсна слава општине- Успење Пресвете Богородице

Шековићи: Прослављена крсна слава општине- Успење Пресвете Богородице

203
0

Светом Литургијом која је почела у 9.30 часова у цркви Покрова Пресвете Богородице у Шековићима почело је обиљежавање великог хришћанског празника Успење Пресвете Богородице и крсне славе oпштине Шековићи.

Након литургије начелник општине Миладин Лазић заједно са свештеницима Бојаном Гојковићем и Жељком Павловићем је преломио крсни хљеб.

У 11:00 часова су положени вијенци на централном спомен обиљежју Палим борцима у првом и другом свјетском рату и посљедњем Одбрамбено – отаџбинском рату. Вијенце су положили представници Општине Шековићи, начелник Миладин Лазић, предсједник СО Шековићи Дејан Василић заједно са представником Општине Александровац Бојаном Ковачевићем.
Борачка организација Општине Шековићи, Удружење породица погинулих бораца и цивилних жртава, Субнор Шековићи и представници Општине Шид су такође положили вијенце. Након полагања вијенаца гости су посјетили Спомен собу у Шековићима.

У 13:00 часова у сали Дома културе одржана је свечана сједница скупштине општине Шековићи. Присутнима су се обратили предсједник СО Шековићи и начелник Општине Шековићи.

Начелник је током свечане сједнице говорио о пројектима који су до сада реализовани, о пројектима и инвестицијама које су планиране у наредном периоду, a потом уручио захвалнице и признања најбољим ученицима основне и средње школе у Шековићима, као и ученицима који су представљали наше школе широм БиХ, најуспјешнијим спортистима на територији Општине Шековићи и хуманитарној организацији Срби за Србе за огроман допринос Општини Шековићи.

Свечану скупштину општине Шековићи својим наступом су увеличале сестре Исидора и Христијана Нинић и Андреа Ступар, као и наши гости сестре Маја и Милица Станишић уз пратњу Јована Југовића.

У 14:30 у парохијском дому цркве уприличен је славски ручак за бројне званице.

Традиционално, специјални гости дана општине били су представници општине Александровац (Србија) са којом општина Шековићи гаји братске односе, као и гости из општине Шид.

Претходни текстМанифестација „Љето у Источном Новом Сарајеву“ затворена дјечијим маскембалом(ВИДЕО)
Сљедећи текстЗавршен Међународни фудбалски турнир „Пикси куп- Јахорина 2022“(ВИДЕО)