Насловна Најновије Шеранић посјетио дјецу у Бечићима

Шеранић посјетио дјецу у Бечићима

187
0

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас у Бечићима четврту групу дјеце која се налази на десетодневном љетовању у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“.

Шеранић је рекао да је овај пројекат изузетно важан за њихово одрастање и развој, посебно код осјетљивих категорија дјеце, због чега му посебну пажњу посвећују сви у Министарству здравља и социјалне заштите и Влади Републике Српске, саопштено је из ресорног министарства.

„Драго ми је да видим да дјеца овдје квалитетно проводе вријеме, друже се, стичу нова познанства, охрабрују једни друге, његују емпатију, јачају самопоуздање и афирмишу своје потенцијале, што су вриједности за читав живот“, рекао је Стевандић.

У програму континуирано заједно учествују дјеца из породица корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, дјеца из породица борачке популације, дјеца са потешкоћама у развоју и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца, талентовани спортисти и други, а директор Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић захвалио је министру и Влади Српске за подршку у реализацији пројекта.

„У овој години Пројекат се реализује кроз 13 смјена, у периоду од 1. јуна до 24. септембра, а прилику за љетовање имаће укупно око 1.700 дјеце. У одмаралишту имају садржаје неопходне за квалитетан и пријатан боравак и остваривање циљева пројекта, што обухвата спортске терене, радионичарски простор, рачунарску опрему и одвојени дио прелијепе бечићке плаже. Сваке године настојимо да унаприједимо то искуство боравка овдје, што ћемо наставити и у наредном периоду“, рекао је Јовић.

У оквиру ове смјене у дјечијем одмаралишту „Ужице“ заједно љетује 120 дјеце из Бијељине, Лакташа, Невесиња и Бањалуке, уз стручну подршку васпитача и другог особља.

За претходних 20 година пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске“ обухватио је више од 36.000 дјеце и одраслих /васпитача, стручног особља, родитеља-пратилаца дјеце са сметњама у развоју/ из свих општина Републике Српске.

Пројекат реализује Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, а на основу Закона о дјечијој заштити Српске и финансијску подршку Владе Републике Српске.

„Чињеница да се овај програм реализује више од 20 година говори о посвећености Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, као и Јавног фонда за дјечију заштиту, добробити дјеце“, закључено је у саопштењу. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПатријарх српски Порфирије предводи литију ка гробљу
Сљедећи текстСлужен парастос страдалим Србима из Подриња