Насловна Најновије Шеховац: Видео-надзор даје добре резултате

Шеховац: Видео-надзор даје добре резултате

140
0

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац изјавио је Срни да су, захваљујући пројекту видео-надзора „Безбједан град“, ријешена многа кривична дјела по непознатом извршиоцу, те расвијетљене бројне саобраћајне незгоде и нарушавања јавног реда и мира.

Шеховац је рекао да је зато потребно унапређивати систем у који су, осим општина града Источно Сарајево, укључени Хан Пијесак и Рогатица.

Он је подсјетио да је видео-надзор успостављен у августу 2019. године и даје одличне резултате – евидентирао је више од 18.500 саобраћајних прекршаја.

„Видео-наздор је добар, квалитетан и служи да се стање безбједности на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево подигне на виши степен и грађани осјећају што безбједније. Уложена средства су оправдана“, изјавио је Шеховац.

Он је додао да су камере за видео-надзор постављене на јавним мјестима – раскрсницама, трговима, у парковима, код школских установа, на посебним мјестима гдје је процијењено да се окупља већи број грађана.

Када је ријеч о резултатима, уз помоћ видео-надзора на подручју Управе, али и Кантона Сарајево расвијетљена су и кривична дјела тешке крађе путничких моторних возила.

„Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су помогли колегама из МУП-а Кантона Сарајево у расвјетљавању убиства и отуђења возила на подручју Кантона. Уз помоћ система видео-надзора пружили смо одређене податке и дали свој допринос. Отуђење возила успјели смо ријешити за пола сата“, рекао је Шеховац и додао да са колегама МУП-а Кантона Сарајево дуго година постоји изузетна сарадња.

Шеховац је навео да је недавно била отмица на подручју Кантона Сарајево и у кратком року су лоцирани извршиоци, лишени слободе и предати колегама на даљи рад.

На подручју Рогатице такође је извршена тешка крађа путничког моторног возила, а полицијски службеници Источног Сарајева, у сарадњи са Полицијском управом Фоча, су за пола сата пронашли возило и лице лишили слободе.

Шеховац је рекао да остварују сарадњу и са осталим полицијским агенцијама на подручју БиХ, као и са управама са подручја Републике Српске.

УНАПРЕЂЕЊЕМ СИСТЕМА ДО БЕЗБЈЕДНОСТИ ГРАЂАНА

Систем видео-надзора је неопходно унапређивати, па су израђени одређени елаборати по питању његовог проширења на подручју града Источно Сарајево.

„У припреми су и одређени пројекти на подручју Олимпијског центра `Јахорина` гдје желимо да успоставимо бољи видео-надзор како би се туристи и посјетиоци осјећали сигурно и безбједно“, навео је Шеховац.

Према његовим ријечима, потребно је поставити и видео-надзор на мјестима гдје се граде нова насеља, нове саобраћајнице на подручју општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

„Свима нама који радимо у полицији је циљ да мјесто гдје живимо буде што безбједније и да се грађани осјећају сигурно“, поручио је Шеховац и закључио да је стање на подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево задовољавајуће и да увијек може боље.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик данас на тениским теренима у Бањалуци
Сљедећи текстЂенић: Наставља се са унапређењем квалитета уџбеника