Насловна Најновије Ђенић: Наставља се са унапређењем квалитета уџбеника

Ђенић: Наставља се са унапређењем квалитета уџбеника

118
0

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске наставља са унапређењем квалитета уџбеника и уџбеничке политике заједно са партнерима у овом процесу, рекао је Срни директор Завода Бојан Ђенић.

Ђенић је истакао да је у септембру планирана дигитализацију садржаја уџбеника за пети разред, чиме би био заокружили процес дигитализације уџбеника у разредној настави.

Он је подсјетио да је Завод у 2022. години имао по 15 нових одобрених уџбеника за основну и средњу школу.

Конкурс за прибављање рукописа уџбеника за школску 2023/2024. годину је затворен и у току су процедуре рецензирања и одобравања уџбеника.

„Још је рано рећи колико нових уџбеника ћемо имати у септембру. Најважније је то да уџбеници буду усклађени са наставним планом и програмом и урађени у складу са стандардима“, истакао је он.

Ђенић је рекао да је 2023. одређена као година у којој ће Завод уложити додатне напоре да обезбиједи што више уџбеника за средње стручне школе како би допринијели квалитету образовања ученика, повећали компетенције излазним профилима и добили квалитетније раднике и будуће студенте.

Он је додао да су у току конкретне активности у сарадњи са Републичким педагошким заводом и ресорним министарством и вјерује да ће већ у септембру доћи до конкретних резултата.

Ђенић је подсјетио да је Завод 2022. године обиљежио 30 година од оснивања и наставио још више да ради како на пољу издавачке продукције тако и на пољу брендирања малопродајних објеката и представљања Завода онако како то и заслужује.

„Имали смо добру годину иза себе, финансијски значајну за Завод и одлучили смо да средства усмјеримо на реновирање и отварање наших књижара и циљ нам је да наше малопродајне објекте широм Републике Српске учинимо видљивијим, те да грађанима омогућимо богату понуду у угодним амбијентима књижара“, нагласио је он.

Према његовим ријечима, без обзира на данашње технологије, штампано издање књига још привлачи читаоце.

Ђенић је рекао да је на конкурс за награду „Златна сова“ за најбољи необјављени роман стигло 36 рукописа, а за „Совицу“ за најбољу необјављену књигу за дјецу 15, те да ће побједници бити проглашени у мају. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстШеховац: Видео-надзор даје добре резултате
Сљедећи текстСве спремно за Српска опен: Познато када Ноле долази у Бањалуку