Насловна Најновије Шеховац: Дан Републике Српске славиће се док год куца и задње срце...

Шеховац: Дан Републике Српске славиће се док год куца и задње срце српских војника

206
0

Предсједник Скупштине Борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац, изјавио је да борцима Војске Републике Српске /ВРС/, нико не може да забрани да славе 9. јануар, Дан Репубике Српске и да им није битно шта о томе прича Кристијан Шмит.

Шеховац је истакао да ће се Дан Републике Српске славити све док куца и посљедње срце српских војника и њихових потомака.

„Шмит је небитан фактор и небитно је то што он прича о 9. јануару. Нека се бави својим стварима, криминалом и корупцијом у Федерацији Муслимана и Хрвата, а не нашим славама и Даном Републике“, поручио је Шеховац.

Према његовим ријечима, борцима ВРС нико не може да забрани да славе своју Републику Српску, која је вјечна творевина и њен Дан и славу.

„А он нека прича глупости и купи ситне политичке поене у својој држави“, рекао је Шеховац и додао да су на прослави 9. јануара, Дана Републике Српске, добродошли сви који долазе отвореног срца и са добрим намјерама.

Кристијан Шмит раније је рекао да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске „јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ, као и одлука високог представника“, те додао да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дјело према Кривичном закону БиХ.

Шмит је затражио од високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља да изврши притисак из Брисела на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске, 9. јануара.

ИЗВОРСрна, фото РТВИС
Претходни текстШекара: Срби неће допустити да Шмит скрнави Републику Српску
Сљедећи текстСутра сунчано и још топлије