Насловна Најновије Ђоковић оборио невјероватан рекорд у Риму; Надал и Федерер остали у сјенци

Ђоковић оборио невјероватан рекорд у Риму; Надал и Федерер остали у сјенци

142
0

Тек што је почео турнир у Риму, а најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић већ је оборио рекорд.

Ђоковић је постао најбољи у још једној категорији, односно постао је први тенисер који је на све три подлоге уписао преко 80 одсто побједа.

Српски ас у овој категорији надмашио је и двојицу највећих ривала Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Побједом над Томасом Ечеверијем у дргум колу Мастерса у Риму Новак Ђоковић достигао је тачно 80 одсто побједа на шљаци и тако постао први тенисер који има проценат од најмање 80 одсто на бетону, шљаци и трави.

Тај проценат на шљаци достигао је најкасније јер је то Новакова најслабија подлога, али је и на њој српски ас остварио импозантни учинак.

Највећи проценат Новак има на трави, то је 85,8 одсто, односно чак 109 побједа и само 18 пораза, док је за нијансу слабији на бетону гдје има проценат од 84,6 одсто односно 670 побједа и 122 пораза.

До процента од 80 одсто на шљаци Новак је стигао послије 260 побједа и 65 пораза.

Роџер Федерер каријеру је завршио не остваривши проценат од 80 одсто побједа на свим подлогама. Прослављени Швајцарац најбољи је такође на трави са процентом од 86,9 одсто, затим на бетону са 83,5 одсто, док је на шљаци остао на 76,1 одсто побједа.

Рафаел Надал има невјероватан проценат на шљаци од чак 91,3 одсто побједа што заиста дјелује тешко достижно, али је зато слабији од двојице највећих ривала на остале двије подлоге. „Краљ шљаке“ на трави има 79,2 одсто побједа, док је најслабији на бетону гдје има 77,6 одсто побједа.

Српски ас наставио је да у Риму обара рекорде што је радио и раније баш у „вјечном граду“ који му је очигледно посебна инспирација.

Новак је управо у Риму 2020. године освојио 36. Мастерс трофеј и тако претекао Надала који је остао на 35 трофеја са турнира хиљаду серије.

Откад је стигао у тај град први пут 2007. године Новак није престајао да се враћа том Мастерсу и пуних 16 година није испао прије четвртфинала. Прилику да настави ову лијепу традицију Ђоковић има у недјељу када игра меч трећег кола против Григора Димитрова.

ИЗВОРспутник
Претходни текстОтворен Дјечији сајам са најразноврснијим садржајима за дјецу и породицу (ВИДЕО)
Сљедећи текстБивши ученици СШЦ „Источна Илиџа“ прославили 20 година матуре (ВИДЕО)