Насловна Најновије Ђоковић почео јубиларну 400. недјељу на врху АТП листе

Ђоковић почео јубиларну 400. недјељу на врху АТП листе

309
0

Најбољи тенисер Србије и свијета свих времена Новак Ђоковић почео је јубиларну 400. недјељу на врху АТП листе и тиме уписао нови рекорд у историји свјетског тениса.

Никоме у досадашњој историји тениса није успјело да толико дуго буде на врху листе, а вјероватно још јако дуго никоме неће успјети ни да обори овај Новаков рекорд.

Послије побједе на Завршном турниру у Торину Ђоковић на новој АТП листи има 11.245 поена чиме је практично обезбиједио останак на врху до краја Аустралијан опена.

Тада ће уписати нови рекорд од 410 недјеља, тачно 100 више од пензионисаног Рођера Федерера док тренутно активни тенисери само могу сањати о тим бројкама.

По броју освојених поена Ђоковић је на крају ове сезоне ипред Карлоса Алкараса са 2.390 поена, а на трећем и четвртом мјесту завршили су Данил Медведев са 7.600 и Јаник Синер са 6.490 поена. Листу пет најбољих закључује Андреј Рубљов са 4.805 поена.

У част нашег прослављеног тенисера и његовог низа рекорда које је остварио синоћ је посебно засијала и највиша зграда у Србији и региону.

ИЗВОРртс
Претходни текстУ Српској рођено 19 беба
Сљедећи текстСтолтенберг у Сарајеву, данас састанак са предсједавајућом Савјета министара