Насловна Најновије Ђорђевић: Емотивна утакмица за мене, Србији желим све најљепше

Ђорђевић: Емотивна утакмица за мене, Србији желим све најљепше

148
0

Селектор кошаркашке репрезентације Кине Александар Ђорђевић рекао је послије убједљивог пораза од Србије (63:105) да је утакмица била веома емотивна за њега и пожелио „орловима“ све најљепше у наставку Свјетског првенства.

– Емотивна утакмица је ово била за мене. Знате да сам многе играче селектирао. Знате гдје сам рођен. Поносан сам где сам био и кога сам тренирао. Желим им све најљепше, да оду што даље. Биће ово тешко првенство, али без обзира што је ово била емотивна утакмица за мене, покушао сам да се окренем мојим играчима – рекао је селектор Кине српским новинарима на конференцији за медије.

Ђорђевић је додао да је ово била добра утакмица за Србију.

– Ово је очигледно била сјајна игра за Србију. Достигли су сјајан ниво. На тренутке су моји момци били добри, на тренутке не. Нисмо успјели да одговоримо на добар начин. Србија нас је стално притискала, имају сјајне бекове и ово је била лака утакмица за њих – додао је Ђорђевић.

Кина је поразом отворила ово првенство, и на тај начин су наставили лош низ кад су мечеви против европских селекција на Мундобаскету у питању. Тренутни биланс им је 1-12.

– Што се нас тиче, не тако добар почетак Свјетског првенства. Можда није реалан резултат али честитам бољем тиму. Ми настављамо да се боримо – казао је он.

Ђорђевић је додао да је потребно вријеме како би се направио побједнички тим.

– Кад сам водио Србију, играли смо против Американаца четири пута. Три пута смо изгубили, једном побиједили. Мораш да научиш да играш против најбољих. Ја желим да Кина буде побједнички тим, али и морамо много да радимо и напредујемо. Квалитет је на другој страни у овом тренутку, а ми морамо да наставимо да радимо како бисмо били бољи – навео је он.

Лош учинак у нападу на овом мечу имао је натурализовани Кинез Кајл Андерсон који није постигао ниједан поен.

– Не волим да говорим лично о играчима. Андерсон је био у утакмици, играо је добро одбрану, покушао је да дође до отворених шутева. Али ово је само једна утакмица. Први пут игра на Свјетском првенству, и свима је потребно вријеме. Глава горе и стрпљење – закључио је Ђорђевић.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПешић: Ми смо нови тим и први пут смо на великом такмичењу
Сљедећи текстНа Палама одржан Фестивал занатског пива и рокенрола (ВИДЕО)