Насловна Најновије Пешић: Ми смо нови тим и први пут смо на великом такмичењу

Пешић: Ми смо нови тим и први пут смо на великом такмичењу

140
0
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је, послије побједе над Кином (105:63) у мечу првог кола Б групе, да је његова екипа нови тим и да је први пут у овом саставу на великом такмичењу те да ће морати још да ради на тактичким стварима у наставку Свјетског првенства.
 
– Хоћу да честитам тиму на сјајном отварању Свјетског првенства. Стартовали смо сјајном одбраном и добрим темпом у нападу. Зато смо имали тако велико вођство и тако смо побиједили. Ово нам значи много јер је прва утакмица јако битна на првенству. Али ово је први корак и знамо да морамо да останемо на земљи и радимо много до циља – рекао је Пешић на почетку конференције за медије.

– Ми смо нови тим и први пут смо на великом такмичењу. Ово је разлог што смо овај меч користили да се поправимо тактички. За мене је одговорност у одбрани најбитнија. Данас нам је мета био Андерсон, да видимо како ћемо реаговати. Изузетна одбрана је била. Имали смо неке специјалне задатке за играче. За мене је као тренера битно да искористим прву званичну утакмицу да побиједимо, али и то није довољно. Специјални задатак прије меча је био да се преузме одговорност у одбрани један на један, да видимо како бранимо пик, како се организујемо послије шута противника – додао је Пешић.

Говорио је Пешић и о повреди Филипа Петрушева.

– Искренуо је зглоб и нисмо хтјели да ризикујемо. Могао је и да игра, али није било потребе. Колико сам информисан, само је мало повријеђен и биће на располагању.

Није желео Пешић много да прича о селектору Кине Александру Ђорђевићу, који је са „орловима“ освојио три сребра на великим такмичењима.

– Велико поштовање Саши и тиму Кине. Нјему је потребно вријеме да поправи тим, да донесе своју тактику у екипу јер то нису ствари које се дешавају одмах. Без времена не можете да урадите посао. Ипак, не би превише о томе. Мој први посао као тренера је да не причам о тренерима и другим тимовима, о противницима. Мој задатак је да поправим своје играче и мој тим. Не могу да причам о другима – закључио је Пешић.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПромовисана збирка пјесама за дјецу “Причешће”, аутора Недељка Ковачевића (ВИДЕО)
Сљедећи текстЂорђевић: Емотивна утакмица за мене, Србији желим све најљепше