Насловна Најновије Ђуревић: Немјерљив допринос бораца Војске Републике Српске

Ђуревић: Немјерљив допринос бораца Војске Републике Српске

159
0

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић данас је, поводом Дана Републике, организовао пријем за одликоване борце Војске Републике Српске из ове локалне заједнице, којима је захвалио за одбрану Српске и истакао да је њихов допринос немјерљив.

Ђуревић је нагласио да је ово дан сјећања на све оне који су дали животе за Републику Српску, као и ратне инвалиде и све борце Војске Републике Српске.

„Њихов допринос је немјерљив, а наше је да то цијенимо, не заборављамо и да их се током цијеле године сјећамо“, рекао је Ђуревић.

Некадашњи командант Вишеградске бригаде Војске Републике Српске Лука Драгичевић рекао је да је пријем значајан и захвалио начелнику који окупља одликоване борце.

„Моја је жеља да се у некој прилици окупе сви борци, да се видимо послије толико година. Заслуге бораца су огромне, то не треба ни понављати. Република Српска је створена 9. јануара 1992. године, а наредних година је брањена и успјешно одбрањена“, истакао је Драгичевић.

Светозар Гузина је у име општинске Борачке организације рекао да пријем за борце значи много, те навео да је сарадња са локалном управом на завидном нивоу.

Представници Борачке организације Вишеград и начелник вишеградске општине положили су данас вијенце на централни споменик браниоцима Републике Српске.

У општини Вишеград живи 21 одликовани борац Војске Републике Српске.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Српску су основали српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали статус конститутивног народа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСАД: Погинуло четворо људи, без струје 600.000 корисника
Сљедећи текстНа Палама обиљежен Дан Републике Српске (ВИДЕО)