Насловна Најновије Ђуровић: Грађани Сокоца имаће уредну испоруку топлотне енергије

Ђуровић: Грађани Сокоца имаће уредну испоруку топлотне енергије

185
0

У току су завршне припреме за почетак нове гријне сезоне 2023/2024. која ће почети 15. октобра и грађани који су корисници услуга соколачке „Топлане“, имаће уредно снабдијевање топлотном енергијом, потврдио је за „Инфо центар“ вршилац дужности директора Јавног комуналног предузећа „Соколац“ Даворин Ђуровић.

Према његовим ријечима, кратак је период од 1. септембра, од када је именован на ову одговорну функцију, али је ипак много урађено.

– Били смо спријечени за рад у котловници до задњих петнаест дана, јер је било искључено напајање електричном енергијом. Постојао је дуг од 25.000 КМ који смо уредно измирили, струја је укључена и ми смо одмах почели са припремама. Котао смо хемијски очистили, вентилаторе баждарили, очистили пећ и наручили нове ростове. Углавном, котловница је спремна, али треба напоменути да смо је прикључили на нови измјењивач, јер је потребан бољи ефекат испоруке топлотне енергије – прецизирао је Ђуровић.

Он је навео да су обезбијеђене и довољне количине енергента које је испоручило Шумско газдинство „Романија“. Тренутно се енергенти мељу и лагерују у кругу котловнице.

– Хладну пробу ћемо извршити након отклањања квара у Романијској улици. Тада ћемо почети са пуњењем система, али ћемо о томе уредно обавијестити кориснике наших услуга – најавио је Ђуровић.

Соколачка Топлана загријава укупно 26.195 метара квадратних.

Ђуровић је додао да је у склопу дјелатности којима се бави ово предузеће припремљено око 40 гробних мјеста, како би се радницима олакшао њихов посао током зимских мјесеци.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстСпецијална јединица полиције тзв. Косова почела претрес у Бањској и околини
Сљедећи текстЛазару Јанићијевићу 30 дана кућног притвора