Насловна Најновије Ђурђевдански фестивал објавио конкурс за композиције и младе извођаче

Ђурђевдански фестивал објавио конкурс за композиције и младе извођаче

211
0

Јубиларно тридесето издање Ђурђевданског фестивала биће одржано 17. маја наредне године на великој сцени у спортској дворани Борик у Бањалуци, а рок за пријаву композиција и извођача је до 31. децембра ове године, рекла је за Јутарњи програм Радија Источно Сарајево члан организационог тима Фестивала, Маја Татић.

Она је позвала родитеље да пријаве дјецу која су талентована, која иду у музичку школу и воле музику, а привлаче их бина и свјетла рефлектора, да буду дио овог музичко-сценског спектакла.

Све информације о конкурсу можете пронаћи на сајту djeca.rtrs.tv или на инстаграм страници Фестивала.

Позив је отворен и за композиторе који компонују дјечије пјесме.

Фестивал ће поводом 30. рођендана најбоље пласираним композиторима и извођачима обезбиједити вриједне награде, а свим ауторима одабраних композиција биће исплаћен хонорар, каже Татићева.

Ђурђевдански фестивал је највећи фестивал дјечије ауторске музике у Југоисточној Европи и други фестивал оваквог типа на Старом континенту. Како је ово је јубиларно издање, Фестивал и његови учесници биће промовисани и у региону, поготово у земљама из којих сваке године долази највише младих извођача и комозитора.

 

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстАкција добровољног даривања крви у четвртак на Сокоцу
Сљедећи текстЗа српске представнике у заједничким органима 9. јануар нерадни дан