Насловна Најновије Јавна презентација пројекта Европске уније за пољопривреднике и предузећа у БиХ

Јавна презентација пројекта Европске уније за пољопривреднике и предузећа у БиХ

128
0

Позивамо заинтересоване привреднике и пољопривреднике на јавну презентацију пројекта Европске уније за пољопривреднике и предузећа у БиХ, која ће бити одржана у уторак 24. јануара у просторијама Градске управе Источно Сарајево.

У оквиру тренутно отворених јавних позива у пројектима EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery и EU4BusinessRecovery, биће одржане три информативне сесије на којима ће потенцијални корисници имати прилику да сазнају више информација о могућностима за добијање бесповратних средстава Европске уније.

Информативна сесија за инвестиције у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа биће одржана у 10.00 часова.

Сесија посвећена подршци за набавку минералних ђубрива, набавку система за наводњавање и за заштиту од мраза биће одржана у 12.00 часова, а информативна сесија о подршци за оснивање и вођење старт-ап предузећа предвиђена је за 14.00 часова.

Тренутно су отворена три јавна позива кроз пројекте Европске уније о којима ће потенцијални корисници моћи да добију више информација на овим информативним сесијама.  

• Јавни позив потенцијалним корисницима бесповратних средстава за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредно-прехрамбених производа.

Пријаве за овај Јавни позив се могу послати од 15. јануара 2023. године, а крајњи рок пријаве је  06. март 2023. године до 15.00 часова.

• Јавни позив за мјеру подршке ублажавању негативног утицаја тржишних поремећаја и климатских промјена у примарној пољопривредној производњи.

Пријаве за овај Јавни позив се могу послати од 15. јануара 2023. године, а крајњи рок за пријаву је 28. фебруар 2023. године, до 15.00 часова.

• Јавни позив старт-ап компанијама у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Босни и Херцеговини.

Пријаве за овај Јавни позив се могу послати од 19. децембра 2022. године, док је крајњи рок за пријаву 17. фебруар 2023. године, до 15.00 часова.

ИЗВОРГрад Источно Сарајево
Претходни текстПале: Ситуација под контролом када је ријеч о изливању водених токова
Сљедећи текстСвечана сједница поводом обиљежавања 30 година од доношења статутарне одлуке о организацији Српског града Сарајева