Насловна Најновије Јавни позив за реализацију пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде

Јавни позив за реализацију пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде

286
0

Општина Источна Илиџа расписала је јавни позив за реализацију Пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде који подразумијева набавку пластеника од 50 и 100 метара квадратних са комплетном опремом за наводњавање и монтажом.

Пројекта је суфинансиран средствима Међународног фонда за развој пољопривреде и општине Источна Илиџа, а реализује га кластер „СРП“ у сарадњи са Јединицом за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, наведено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Око 40 одсто вриједности старт-пакета финансира Међународни фонд за развој пољопривреде пројекат, односно 50 одсто уколико су подносиоци захтјева жене или млађи од 35 година, 30 одсто финансира општина Источна Илиџа, а 30 одсто финансирају корисници пројекта /мушкарци/, односно 20 одсто жене или млађи од 35 година.

Право учешћа у Програму путем суфинансирања имају пољопривредни произвођачи са општине Источна Илиџа која имају пребивалиште у овој локалној заједници, као и лица која нису корисници првог и другог старт-пакета.

Предност приликом додјеле старт-пакета имају незапослене особе, млади и млади брачни парови, социјално и материјално угрожене особе, запослени грађани са ниским мјесечним примањима.

Заинтересовани грађани могу да се јаве у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа путем телефона 057/316-026, а рок за подношење пријаве је до уторка, 31. октобра.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНешић: Агенције да доставе информацију о могућем терористичком нападу
Сљедећи текстПочела подјела новчане помоћи и зимнице