Насловна Најновије Нешић: Агенције да доставе информацију о могућем терористичком нападу

Нешић: Агенције да доставе информацију о могућем терористичком нападу

152
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић упутио је безбједносним агенцијама захтјев да доставе информацију о томе да ли је могућ терористички напад у БиХ и да ли би држављани БиХ могли да га изврше у Европи или свијету.

– Очекујем у току дана или сутра да ми доставе све потребне релевантне информације након чега ћу упознати јавност о томе – рекао је Нешић.

Нешић каже да није упознат са информацијом да је њемачки министар одбране Борис Писториус отказао посјету БиХ из безбједносних разлога.

– Уколико је у питању стабилност у БиХ, онда је то велико питање за све нас у безбједносном сектору и један велики упитник са којим сви морамо да се позабавимо – навео је Нешић.

Он је појаснио да је потребно испитати да ли информације са којима располаже Њемачка одговарају стварности и да ли постоји могућност угрожавања безбједности унутар БиХ.

– Наложићу да се испитају све околности и да, уколико постоји било каква опасност по безбједност унутар БиХ, буде уклоњена. Потребно је заштитити мир и стабилност наших грађана и имовине – рекао је Нешић за Срну.

Нешић је истакао да информације са којима тренутно располаже Министарство безбједности говоре да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна и да нема угрожавања сигурности, додајући да безбједносне агенције предузимају све мјере и радње како би таква ситуација остала.

На питање да ли су поруке подршке палестинској исламистичкој организацији Хамас које су се посљедњих дана могле чути из Сарајева довеле у питање безбједносну ситуацију у БиХ, Нешић је рекао да очекује од федералног и МУП-а Кантона Сарајево да изврше провјере да ли су на протесту учествовали екстремисти или лица која пролазе кроз оперативне радње и да ли се од њих могу очекивати непредвиђене акције.

– Потребно је идентификовати та лица, поготово она која су носила екстремистичке заставе, да се утврди ко су и да се проведу превентивне мјере и радње против њих. Очекујем да утврде ко су лица која су носила заставу „Исламске државе“. Таква лица је потребно процесуирати – истакао је Нешић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНова година уз Новака и Србију
Сљедећи текстЈавни позив за реализацију пројекта сеоског предузетништва и пољопривреде