Насловна Најновије Јокић донио тријумф Денверу против Мемфиса, Богдановић одличан у поразу Атланте од...

Јокић донио тријумф Денверу против Мемфиса, Богдановић одличан у поразу Атланте од Никса

185
0
Кошаркаши Денвер нагетса савладали су на гостовању екипу Мемфис гризлиса 108:104. Никола Јокић уписао је дабл-дабл учинак са 22 поена и 12 скокова. Атланта је поражена од Њујорк никса 126:120, а Богдан Богдановић је забиљежио 16 поена.
 
Нагетси су уписали други тријумф у новој сезони НБА лиге, Јокићу су недостајале три асистенције за нови трипл-дабл учинак.

Екипа коју с клупе предводи Мајкл Мелоун добро је отворила сусрет против Мемфиса. Током већег дијела првог полувремена Нагетси су имали предности, а пре паузе резултат је био 61:56 у корист гостујућег тима.

Нападе је углавном предводио Џамал Мари, а Мемфис није дозвољавао двоцифрену предност Денвера.

Трећа четвртина протекла је без резултатског преокрета, а виђена је и највећа предност Нагетса на мечу, 89:79. Тренер Нагетса, Мелоун је у посљедњој дионици покушао равноправно играчима да расподијели минутажу, међутим Мемфис је у финишу успио да преокрене резултат, 98:97.

Јокић је потом ушао у игру и већ у прва два напада вратио вођство свом тиму, постигао је пет везана поена, 103:98. Екипа Нагетса је на крају успјела да тријумфује, 108:104.

Најефикаснији у тиму Денвера били су Никола Јокић и Џамал Мари са по 22 поена, а двоцифрени учинак убиљежили су и Реџи Џексон са 16 и Ерон Гордон са 10 поена.

Међу Гризлисима најбољи су били су одиграли Џарен Џексон, 21 поен, Маркус Смарт, 20 поена и Дерик Роуз је уписао 16 поена.

Денвер је у првом мечу сезоне савладао Лос Анђелес лејксерсе, а у наредном колу играју против Оклахоме.

Богдановић одличан у поразу Атланте од Никса

Атланта је убиљежила и други пораз ове сезоне, након пеха против Шарлота, поражена је и од Њујорк никса.

Српски кошаркаш Богдан Богдановић је за нешто више од 25 минута на терену уписао 16 поена, три асистенције и један скок.

Богдановић је имао 6/11 при шуту из игре, а уписао је и четири тројке из девет покушаја.

Никси су током већег дијела меча имали сигурну предност и нису дозволили преокрет, ово је уједно и први тријумф екипе у новој НБА сезони.

Наредни меч Атланта игра против Милвоки бакса, а Никси против Њу Орлеанса.

Мицић и Марјановић убиљежили поене

Оклахома је попут Денвера уписала други тријумф у НБА лиги, а Василије Мицић је у побједи над Кливлендом постигао три поена и једну асистенцију за шест минута на паркету.

Бобан Марјановић је у поразу Хјустона од Сан Антонио спарса постигао четири поена и једну асистенцију за нешто више од седам минута на мечу.

 
ИЗВОРртс
Претходни текстПочиње зимско рачунање времена
Сљедећи текстРусима приближена трагедија српског страдања у рату