Насловна Најновије Југовић упутио честитку РУЦЗ поводом Међународног дана цивилне заштите

Југовић упутио честитку РУЦЗ поводом Међународног дана цивилне заштите

87
0

Поводом 1.марта – Међународног дана цивилне заштите Начелник општине Пале Бошко Југовић, упутио је честитку директору Републичке управе цивилне заштите и његовим сарадницима, као и свим припадницима цивилне заштите на пожртвованом и несебичном раду, озбиљности и професионализму којим извршавају своје захтјевне задатке.

“Служба цивилне заштите је једна од оних служби чији ангажман није видљив свакодневно, али итекако долази до изражаја у кризним ситуацијама и изазовним околностима. На овај дан потребно је да подсјетимо на значај и потребу њеног континуираног јачања, како би се успоставио правовремени и ефикасан одговор на изазове и ризике, којима смо као друштво изложени, наводи се у честитки.

Југовић је изразио наду да ће припадници Цивилне заштите, у наредном периоду остварити још већи напредак у даљем развоју система цивилне заштите у Републици Српској, те додатно ојачати материјално-техничке капацитете и кадровски потенцијал службе.

У Републици Српској традиционално се обиљежава Међународни дан цивилне заштите, с циљем указивања на значај и улогу службе Цивилне заштите у случају свих видова несрећа и катастрофа, као и да им се ода признања за све напоре, жртве и подвиге.

Управа цивилне заштите Републике Српске организоваће данас у Братунцу показну вјежбу „Спасавање 24 – Братунац“, поводом Дана цивилне заштите Српске.

ИЗВОРОпштина Пале
Претходни текстУ Српској рођена још 21 беба
Сљедећи текстМјестимично густа магла на подручју Кнежева и Мркоњић Града