Насловна Вијести Источно Сарајево ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на...

ЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 25.10.2023. године

4888
0
Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању „Гласа Српске“ од 25.10. 2023. године.

 

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

*****

*****

*****

ОКРУЖНИ СУД У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

расписује,

ЈАВНИ КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

 

1.  Дактилограф – судски асистент …………………….. извршилаца један (1)

   Радни однос се заснива на неодређено вријеме.

 

УСЛОВИ РАДНОГ МЈЕСТА

  1. Општи услови:

а)  Да је држављанин БиХ

б)  Да се против њега не води кривични поступак

ц)  Да има општу здравствену способност

д)  Да је пунољетан

 

  1. Посебни услови:

а)  ССС – завршена средња управна школа, економска или гимназија, IV степен

б)  Познавање рада на рачунару

ц)  Радно искуство: 6 (шест) мјесеци на истим или сличним пословима

Уз пријаву кандидат је дужан доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова:

–  овјерену фотокопију дипломе о завршеном школовању,

–  овјерену фотокопију личне карте,

–  увјерење о држављанству (не старије од 6 мјесеци),

–  потврду о радном искуству,

–  увјерење о невођењу кривичног поступка,

–  доказ о општој здравственој способности (љекарско увјерење – доставља само изабрани кандидат).

У поступку пријема кандидата провест ће се тестирање и интервју, са кандидатима који испуњавају услове, уз обавезан пробни рад у трајању од 3 (три) мјесеца.

Неблаговремене и непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Конкурс остаје отворен 15 дана од дана објављивања.

Пријаве са доказима о испуњавању општих и посебних услова могу се доставити лично или путем поште на адресу: Окружни суд у Источном Сарајеву, ул. Карађорђева бр. 5, 71123 Источно Сарајево (са назнаком пријава на конкурс).

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА „БОШКО БУХА“

ШТРПЦИ – УВАЦ

                                                                                             

расписује

 

 КОНКУРС

за попуну упражњених радних мјеста

I

  1. Педагог школе – 1 извршилац, пуна норма, са радним искуством и положеним стучним испитом за рад у васпитно – образовном процесу, на одређено вријеме, до повратка радника са боловања;
  2. Логопед – 1 извршилац, непуно радно вријеме, 87,5% норме, са радним искуством од најмање годину дана у струци, на неодређено вријеме;

II Поред општих услова прописаних Законом о раду и члана 5. Правилника о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске“, број: 74/23), кандидати треба да испуњавају услове прописане чланом 114. став (3) – за стручног сарадника – педагога, односно члан 114. ст. (5), (6) и (7) – за стручног сардника – логопеда,  Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске“, број: 81/22).

Кандидати треба да испуњавају и услове прописане чланом 5. – за педагога школе, односно чланом 6. – за логопеда, Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске“, број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

III Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

IV Изузетно, право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

V Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе,  које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа,

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, прије заснивања радног односа,

5) да се не води у Регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавањња дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

VI Уз потписану пријаву  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити и документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање по критеријумима прописаним Правилником о процедури пријема, критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи.

Документација из претходног става  подразумијева:

  1.  диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2.  увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3.  увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно – образовни рад (за радно мјесто под бројем 1.);
  4.  увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да

је положио разлику дијела испита у складу са Правилником о полагању стручног испита у школи;

  1.  додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  2.  увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на

евиденцији  незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,

  1.  увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, са подацима о дужини радног стажа, на којим пословима је остварен радни стаж и са којом стручном спремом,
  2.  увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  3. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  4. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

У изузетним случајевима, уколико кандидат не може из оправданих разлога прибавити документ из претходног става тачка 5) , просјечна оцјена се може доказати и овјереном копијом индекса.

Изузетно од става 3. тачка 7) , уколико кандидат не може доставити увјерење о радном стажу издато од претходног послодавца, доставља копију радне књижице.

Увјерење о радном стажу из претходног става тачка 7) треба да садржи податке о:

  1. опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста,
  2. степену стручне спреме и звању,
  3. дужини оствареног радног стажа по врстама посла.

Уколико је кандидат радио са непуним радним временом, то радно вријеме је потребно прерачунати у пуно радно вријеме.

VII Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им неће бити враћене.

VIII Списак кандидата који испуњавају услове конкурса биће постављен на огласну таблу школе.

IX У пријави на конкурс кандидати обавезно треба да наведу тачне адресе становања и бројеве контакт телефона (по могућности бројеве мобилних телефона).

X Комисије ће отварати пристигле коверте 06.11.2023. године у 13 часова и на огласној табли ће бити објављен списак кандидата који испуњавају услове конкурса.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву односно који испуњавају услове конкурса обавиће се у просторијама школе дана 09.11.2023. године у сљедећем термину: тестирање у 13 часова, интервју у 13:30 часова.

XI Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

XII Конкурс  остаје отворен 8 (осам) дана од дана објављивања у дневним новинама „Глас Српске“.

XIII Неблаговремене и непотпуне пријаве кандидата на конкурс Комисија не разматра, већ их евидентира, уз констатацију да пријаве на конкурс нису достављене благовремено или нису потпуне, а након тога предлаже директору школе доношење закључка којим се пријава одбацује.

XIV Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс под редним бројем __“ на адресу: ЈУ ОШ „Бошко Буха“ Штрпци, улица Штрпци број 60, 73265 Увац.

***

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „БАМБИ“

ПАЛЕ

расписује: 

 

Ј А В Н И     К О Н К У Р С

за пријем радникаваспитача

 

  1.  Дипломирани васпитач са положеним стручним испитом (најмање први циклус студијског програма или еквивалент и стекли високо образовање на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програма за образовање васпитача) ………… 1 извршилац

 

II ОПИС ПОСЛОВА

 

Опис послова регулисан је Правилником о систематизацији послова и радних задатака у ПУ Клуб за дјецу „Бамби“ Пале.

III ОПШТИ УСЛОВИ

  1. Да су држављани Републике Српске, односно БиХ,
  2.  Да су старији од 18 година,
  3.  Да имају општу здравствену способност за рад с дјецом,
  4.  Да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци за кривично дјело која их чине неподобним за обављање послова у Дјечијем вртићу,
  5.  Да се против њих  не води кривични поступак.

IV – ПОСЕБНИ УСЛОВИ:

Кандидати из поглавља I овог конкурса, морају испуњавати и сљедеће посебне услове:

  1. Висока стручна спрема

а)  -ВСС-први циклус студијског програма  или еквивалент на студијском програму предшколског васпитања и образовања или програму за образовање васпитача

б) -положен стручни испит

V– ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА:

Уз пријаву на конкурс, која треба да садржи кратку биографију, потписану од стране кандидата који се пријављује,  кандидати су дужни доставити доказе о испуњености општих и посебних услова:

  1. Увјерење о држављанству,
  2. Извод из матичне књиге рођених,
  3. Диплому о завршеној стручној спреми – први циллус студијског програма  или еквивалент по студијскомм програму предшколског васпитања,
  4. Додатак дипломи који садсржи податке о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  5. Увјерење о положеном стручном испиту за васпитно образовни рад,
  6. Увјерење да се против њих не води кривични поступак,
  7. Увјерење да нису осуђивани ( доставиће изабрани кандидати  по завршетку изборне процедуре, а прије заснивања радног односа),
  8. Љекарско увјерење о психофизичкој и здравственој способности за рад са дјецом (доставиће изабрани кандидати  по завршетку изборне процедуре, а прије заснивања радног односа).

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и исте неће бити враћене кандидатима.

V– РОК ПОДНОШЕЊА ПРИЈАВА:

Рок за подношење пријава на конкурс је 8 дана од дана објављивања истог у дневном листу „Глас Српске“,  и огласној табли ПУ Клуб за дјецу „Бамби“  Пале.

Ако конкурс не буде објављен истовремено, рок за подношење пријава рачунат ће се од последњег објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

VI-ОСТАЛЕ ОДРЕДБЕ

Интервју са кандидатима који доставе потпуне и благовремене пријаве, односно који испуњавају услове конкурса обавиће се 08.11.2023. године у 17,00 часова у просторијама установе.

Кандидати се неће посебно позивати на интервју, а ако се не појаве на интервју, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс.

Пријаве се могу доставити лично или путем поште, на адресу: ПУ Клуб за дјецу „Бамби“, Сердар Јанка Вукотића бр 12, 71420 Пале, препоручено или лично, сваки радни дан од 8.30-16.30 часова са назнаком „ Комисија за спровођење поступка пријема радника у  ПУ Клуб за дјецу „Бамби“ Пале“.

На пријави кандидат је обавезан да напише контакт телефон.

***

ЈУ ОСНОВНА ШКОЛА  „СВЕТИ САВА“

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО

     расписује

 КОНКУРС

за пријем радника у радни однос

  1. Наставник разредне наставе  – 2 извршиоца са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу на одређено вријеме, до повратка наставница са породиљског одсуства,
  2. Наставник биологије                       – 1 извршилац са радним искуством и положеним стручним испитом за рад у васпитно-образовном процесу на одређено вријеме, до повратка наставнице са породиљског одсуства.

 

Поред општих услова прописаних Законом о раду и чланом 5. Правилника о процедури пријема,  критеријумима за пријем у радни однос и начину бодовања кандидата у основној школи („Службени гласник Републике Српске“ број 74/23) кандидат треба да испуњава  услове прописане чланом 114. Закона о основном васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске“ број  81/22) и чланом 2. и 3. Правилника о стручним профилима и звањима наставника, стручних сарадника и васпитача („Службени гласник Републике Српске“ број: 77/09, 86/10, 25/14 и 76/15).

Право учешћа на конкурс имају и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о основном васпитању и образовању испуњавали услове у погледу степена и врсте стручне спреме.

Изузетно, на горе наведена радна мјеста за која се тражи радно искуство право учешћа на конкурс имају и лица која су стекла радни стаж ван школе у трајању од најмање годину дана у струци, као и лице које је стекло радни стаж у школи ван наставног процеса, уколико испуњавају остале услове прописане Законом о основном васпитању и образовању.

Општи услови које кандидат треба да испуњава приликом пријављивања на јавни конкурс су:

1) да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине, а то се доказује увјерењем о држављанству,

2) да је пунољетан, а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или  копијом личне карте,

3) да је радно способан, а то се доказује љекарским увјерењем о психофизичкој способности, издатим од стране цертификоване здравствене установе, које не може бити старије од шест мјесеци и које прилаже само изабрани кандидат након извршеног избора по конкурсу, а прије заснивања радног односа.

4) да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела која га чине недостојним за рад у школи, те за кривична дјела учињена против: службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, а то се доказује увјерењем о неосуђиваности које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

5) да се не води у Регистру лица  правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, а то се доказује увјерењем о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце у складу са прописима којима је уређена област вођења Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, које за изабраног кандидата установа прибавља службеним путем, а прије заснивања радног односа,

6) увјерење да против њега није покренут кривични поступак за кривична дјела учињена против службене дужности, злоупотребе опојних средстава, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Уз потписану пријаву  и документацију којом  доказују испуњеност општих услова, потребно је доставити документацију на основу које се доказује испуњеност посебних услова и документацију на основу које се врши бодовање кандидата:  

  1. диплому о завршеном првом циклусу студијског програма, у којој је наведено стручно звање у одређеној области, односно диплому стечену након завршених интегрисаних академских студија у одговарајућој области,
  2. увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан да достави кандидат који у току студија није положио педагошко-психолошку и дидактичко-методичку групу предмета,
  3. увјерење о положеном стручном испиту за самосталан васпитно-образовнирад, 
  4. увјерење да се кандидат ослобађа обавезе полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са прописом којим се уређује област полагања стручног испита у основној школи,
  5. додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања ако у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена,
  6. увјерење издато од  Завода за запошљавање о времену проведеном на   евиденцији  незапослених лица, а након стицања одговарајуће стручне спреме,
  7. увјерење о радном стажу издато од предходног послодавца, са подацима о опису радног мјеста или систематизацији радног мјеста, степену стручне спреме и звању  и дужини оствареног радног стажа по врстама посла,
  8. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-    инвалидску заштиту о утврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца,
  9. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, ако се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида,
  10. увјерење општинског/градског органа управе надлежног за борачко- инвалидску заштиту о утврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, уколико се ради о кандидату из категорије борца.

Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије им се неће враћати.

Тестирање и интервју кандидата који су доставили потпуну и благовремену пријаву, односно који испуњавају услове конкурса, обавиће се у четвртак, 09. новембра  2023. године и то – тестирање у 12:30 часова а интервју у 14:00 часова.

Списак кандидата који испуњавају услове конкурса школа ће поставити на огласну таблу и интернет страницу школе три дана прије заказаног тестирања и интервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати и уколико се не појаве на тестирању или интервјуу сматраће се да је кандидат одустао од пријаве на конкурс.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Пријаве доставити у затвореној коверти са назнаком „Пријава на конкурс“ на адресу: ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево, ул. Карађорђева 1, 71 123 Источно Сарајево.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстБашевић о оствареним резултатима и будућим плановима ШГ „Романија“, „Актуелно“ (Видео)
Сљедећи текстВлада Српске усвојила ребаланс републичког буџета